Persberichten Lekstroom, 10.55 uur

Utrecht, 27-03-2007

Mishandeling

IJSSELSTEIN Een 18-jarige Utrechter werd op maandag 26 maart aangehouden naar aanleiding van een mishandeling.

Rond 22.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op de Sint Nicolaasstraat een man door een groepje mannen in elkaar werd geslagen. Terwijl politiemensen onderweg waren, werd gemeld dat een auto met daarin meerdere verdachten was weggereden.

Politiemensen zagen de auto op de Utrechtseweg rijden en gaven de bestuurder een stopteken. De auto stopte, maar vier van de vijf inzittenden gingen er vervolgens te voet vandoor. Een agent pakte één van hen, waarna een worsteling ontstond. De verdachte wist zich los te worstelen, maar verloor daarbij een gedeelte van zijn kleding. Daarna wist hij te ontkomen.

De bestuurder van de auto, de 18-jarige Utrechter, kon wel ter plaatse worden aangehouden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Het slachtoffer kwam met een getuige naar het politiebureau om aangifte van de mishandeling te doen. Omdat beiden kennelijk een redelijke hoeveelheid alcohol hadden genuttigd, werd met hen afgesproken dat zij op dinsdag 27 maart terugkomen voor de aangifte. De politie zet het onderzoek naar de aangehouden en ontkomen verdachten voort.

Lege flessendieven

HOUTEN Twee jongens werden op maandag 26 maart aangehouden voor de zoveelste diefstal van lege flessen.

Rond 20.45 uur zagen politiemensen twee jongens op de fiets over het Onderdoor rijden. Zij zagen dat de jongens tassen bij zich hadden met daarin kennelijk lege flessen. Het was bij de agenten bekend dat de jongens mogelijk betrokken waren bij meerdere diefstallen van lege flessen bij een bedrijf aan de Nieuwe Schaft.

Daar de agenten vermoedden dat het tweetal de flessen in wilde gaan leveren bij een supermarkt aan de Spoorhaag, reden ook zij die kant op. In de supermarkt troffen de agenten het tweetal aan. Zij hadden de flessen al ingeleverd en wilden met het bonnetje naar de kassa gaan. Het bonnetje à 4,- werd in beslag genomen. De jongens, beiden 16 jaar en afkomstig uit Houten, werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij hun verhoor bekenden de jongens tussen de 10 en 20 keer flessen bij het bedrijf aan de Nieuwe Schaft te hebben gestolen en deze bij verschillende supermarkten te hebben ingeleverd. Het ging daarbij zeker om meer dan vijfhonderd lege flessen.

De politie zet het onderzoek naar de twee jongens en mogelijke medeverdachten voort.

Brandstichting

IJSSELSTEIN Twee jongens werden op maandag 26 maart aangehouden voor brandstichting.

Een getuige zag dat twee jongens op de Jan Bijhouwerstraat een poortdeur met lucifers in brand staken, waardoor de deur begon te branden. De getuige vatte het tweetal direct in de kraag en de politie werd gewaarschuwd. De brand doofde vanzelf.

Toen de politiemensen ter plaatse kwamen, namen zij de twee verdachten, jongens van 13 en 14 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, van de getuige over. De agenten zagen dat de poortdeur zwart van roet was.

Bij hun verhoor bekende de jongens lucifers in het slot van de deur te hebben gestoken, waardoor de deur kort in brand stond. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN Bij een verkeerscontrole werden op maandagmiddag 26 maart vijftien bekeuringen uitgeschreven.

De controle vond aan het begin van de middag plaats op de Zuidstedeweg / Binnenwal. Vijftien bestuurders werden bekeurd omdat zij het rode verkeerslicht negeerden of omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel.

Een 20-jarige snorfietser uit Utrecht werd op de Binnenwal gecontroleerd. De snorfiets bleek niet te zijn voorzien van een kentekenplaat en tevens was het voertuig niet verzekerd. De bestuurder en snorfiets werden overgebracht naar het politiebureau. Daar kreeg hij voor beide overtredingen een bekeuring.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN Bij een snelheidscontrole werden op maandag 26 maart in de ochtenduren 27 automobilisten bekeurd op de Vreeswijksestraatweg en de Jutphasestraatweg. De hoogste snelheid was 98 km/u, waar 50 km/u de maximum toegestane snelheid was.

Fietsenkijkochtend

NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN/LOPIK/HOUTEN/VIANEN - Zaterdag 31 maart houdt de politie van het district Lekstroom voor de laatste keer een fietsen kijkochtend.

Van 09.00 tot 12.00 uur bent u welkom in het politiebureau aan de Schakelstede 75 in Nieuwegein. Hier staan de fietsen die de afgelopen drie maanden zijn aangetroffen in de gemeenten Nieuwegein, IJsselstein, Lopik, Houten en Vianen.

Nadat u zich hebt aangemeld bij de publieksbalie van het bureau Nieuwegein, kunt u kijken of uw gestolen, dan wel zoekgeraakte fiets, is gevonden. Neemt u wel het kopie van de aangifte of het kopie van het proces-verbaal van vermissing mee. Zonder dit formulier heeft u geen mogelijkheid om de fietsen te bekijken!

Vanaf 1 april worden de na die datum aangetroffen fietsen door de gemeenten zelf opgehaald en geregistreerd.

Heler aangehouden

BREUKELEN/NIEUWEGEIN - De politie heeft maandag 26 maart een 33-jarige man uit Nieuwegein aangehouden die verdacht wordt van heling van een buitenboordmotor.

De buitenboordmotor was eind februari / begin maart gestolen vanaf een boot in Breukelen. De eigenaar heeft via Marktplaats de motor aangeboden gekregen en herkende het als zijn eigen buitenboordmotor. Hij schakelde de politie in en de man is gisteren aangehouden in zijn woonplaats. De Nieuwegeiner is in verzekering gesteld en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.