Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 27-03-2007

Verkeersagressie

WOERDEN Een kop-staartbotsing leidde op maandag 26 maart vermoedelijk tot een bedreiging van één van de betrokkenen.

Rond 17.15 uur reed een 23-jarige automobilist uit Mijdrecht over de Rembrandtlaan in de richting van de J. Israëlslaan en komende uit de richting van Bodegraven. Het was erg druk en het verkeer reed in file. De Mijdrechter zag dat het verkeerslicht op oranje sprong en stopte. Een automobilist achter hem, een 31-jarige man uit Woerden, zag dat kennelijk te laat en botste tegen zijn auto.

De Mijdrechter verklaard dat hij vervolgens door de Woerdenaar is bedreigd. Hij voelde zich dermate bedreigd, dat hij direct in zijn auto is gestapt en naar het politiebureau is gereden.

Gezien de drukte van de avondspits gaat de politie er vanuit dat meerdere personen getuigen moeten zijn geweest van de aanrijding en het gevolg daarop. Om vast te stellen wat er precies is gebeurd, wordt aan getuigen verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Schoenen

WOERDEN Zes jongelui werden op maandag 26 maart aangehouden voor de diefstal van meerdere paren schoenen.

Rond 16.00 uur betrapte het personeel van een winkel aan de Voorstraat een 15-jarige meisje uit Vinkeveen op de diefstal van enkele paren schoenen. Een politieman die naar aanleiding van de melding naar de winkel ging, trof in een steegje naast de winkel nog twee paar nieuwe schoenen aan. Die bleken ook uit de winkel te zijn gestolen.

Uit onderzoek bleek dat vermoedelijk nog vijf verdachten bij de diefstallen betrokken waren. Het vijftal werd op de Voorstraat aangehouden. Het ging daarbij om drie meisjes van 14 jaar, een meisje van 15 en een jongen van 17 jaar afkomstig uit Woerden en Mijdrecht.

Het zestal werd naar het politiebureau overgebracht. Uit hun verhoren kwam naar voren dat het 15-jarige meisje en de 17-jarige jongen niet aan de diefstallen hadden meegewerkt. Zij werden in vrijheid gesteld. Tegen de andere vier is proces-verbaal voor de diefstal van de in totaal vijf paar schoenen opgemaakt.

Vrouw in elkaar geslagen

ABCOUDE Een voetgangster deed op maandag 26 maart aangifte van een mishandeling door twee inzittenden van een auto die op 22 maart plaatsvond.

De voetgangster, een 21-jarige vrouw uit Amsterdam, stak op donderdag 22 maart rond 17.30 uur de Stationsstraat over. Op dat moment kwam een zwarte auto vanaf de Hoogstraat aanrijden. De Amsterdamse werd bijna door hen aangereden en uitte haar ongenoegen daarover door een scheldwoord naar hen te roepen. Dat viel kennelijk niet in goede aarde. De vrouw werd door een vrouwelijke inzittende en door de bestuurder van de auto mishandeld. Daarna gingen zij er in hun auto vandoor.

De Amsterdamse heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Daarbij bleek dat zij een hersenschudding, kneuzingen op haar hoofd, arm en been had opgelopen en een gekneusde rib had.

Getuigen van de mishandeling, die dus op donderdagmiddag rond 17.30 uur plaatsvond, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontrole

VREELAND De politie heeft op maandag 26 maart van 19.45 uur tot 21.45 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg N201 gehouden.

In die twee uur tijd passeerden 860 voertuigen de radarpost. Ruim een kwart daarvan, namelijk 224, reden harder dan de toegestane 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 107 km/u. Alle overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Heler aangehouden

BREUKELEN/NIEUWEGEIN - De politie heeft maandag 26 maart een 33-jarige man uit Nieuwegein aangehouden die verdacht wordt van heling van een buitenboordmotor.

De buitenboordmotor was eind februari / begin maart gestolen vanaf een boot in Breukelen. De eigenaar heeft via Marktplaats de motor aangeboden gekregen en herkende het als zijn eigen buitenboordmotor. Hij schakelde de politie in en de man is gisteren aangehouden in zijn woonplaats. De Nieuwegeiner is in verzekering gesteld en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.