Project Gemeente Westland

Sms-alert start samen met inwoners
Publicatiedatum: 27-03-2007

In de gemeente Westland krijgt de start van sms-alert een feestelijk tintje. Tot nu toe hebben maar liefst 6.269 Westlandse inwoners zich aangemeld voor sms-alert. Koplopers zijn Naaldwijk met 1.279 aanmeldingen, s-Gravenzande met 1.270 en Wateringen met 901 aanmeldingen.

De hoeveelheid aanmeldingen overtreft alle verwachtingen. Daarom wil de politie de aanmelders graag betrekken bij de start van sms-alert.

Een willekeurige selectie van de deelnemers aan sms-alert ontvangt een uitnodiging per sms om bij de officiële start van sms-alert te zijn.

Die vindt plaats op maandag 2 april om 10.00 uur op het politiebureau in Naaldwijk in aanwezigheid van burgemeester Van der Tak en bureauchef Cor Visser.

Sms-alert is een initiatief waarmee de politie inwoners gratis sms-berichten op hun mobiele telefoon stuurt als er iets aan de hand is in hun woonomgeving. Dat kan gaan om een inbreker die in de wijk is gesignaleerd, een oplichter die actief is of een kind dat zoek is.

Inwoners kunnen op hun beurt de politie helpen door tips en andere bruikbare gegevens zo snel mogelijk door te geven. Meer informatie over sms-alert is te vinden op www.politiehaaglanden.nl.