PvdA Rotterdam


Brief over de Wmo aan de fracties

Di 27 Mrt 2007 - T. Sonneveldt, M. van der Graaf, Y. Schikhof

Het debat over de Wmo en de deelgemeenten is de afgelopen maanden echter veranderd en gecompliceerder geworden. Daarover schreven Ton Sonneveldt, Mieke van der Graaf en Yvonne Schikhof een brief naar alle PvdA-fracties.

De afgelopen maanden hebben Ton Sonneveldt, Mieke van der Graaf en Yvonne Schikhof aan PvdA-fractieleden uit de deelgemeenten Kralingen-Crooswijk en Noord en uit de Adviesraad Centrum vier cursusavonden gegeven over de gevolgen van de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor de inzet van de deelraden. Ze hebben zich daarbij geconcentreerd op de rol van de PvdA-fractie.

Bij de start van deze serie was er nog het plan om de cursus na deze eerste ronde ook aan te bieden aan de PvdA-fracties in andere deelraden, maar daar wordt vanaf gezien. Dat betekent niet dat de Wmo volledig de aandacht van alle PvdA-fracties in de deelraden heeft en scholing dus niet meer nodig zou zijn. Het debat over de Wmo en de deelgemeenten is de afgelopen maanden echter veranderd en gecompliceerder geworden. Daarover schreven Ton Sonneveldt, Mieke van der Graaf en Yvonne Schikhof een brief naar alle PvdA-fracties. Deze brief is hieronder te downloaden.

De brief wordt wel afgesloten met een aanbod om deelraadsfracties die dat willen kortdurend te ondersteunen bij de vraag hoe ze het beste vanuit de fractie met de Wmo en het WAPS om kunnen gaan. Maar ook als er slechts vragen zijn bij het bijgaande stuk kunt u daarmee bij de drie terecht.
Voor contactinformatie kunt u een mail sturen naar Ton Sonneveldt: ton.sonneveldt@xs4all.nl
Bijlagen: pdf 2007 0322 brief aan pvda deelraadsfracties over wmo en waps.pdf

Dossier


* Wmo