Gemeente Voorschoten

Kasteel Duivenvoorde toneel voor onderhandelingen provinciale staten
Uitgebracht op: dinsdag 27 maart 2007

Afgelopen weekend was kasteel Duivenvoorde in Voorschoten het toneel voor coalitiegesprekken voor een nieuw college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. De onderhandelaars van CDA, VVD, PvdA en ChristenUnie/SGP waren op het kasteel op uitnodiging van burgemeester Staatsen en voorzitter Schimmelpenninck van de Stichting Duivenvoorde.

Het Voorschotense college onthaalde de onderhandelaars afgelopen vrijdag op het kasteel. Na een welkomstwoord van burgemeester Staatsen, bedankte de heer Van Dijk van het CDA voor de geboden gastvrijheid. De heer Van Dijk nam, als lijsttrekker van de winnende partij van de Provinciale Verkiezingen, het initiatief voor de onderhandelingen.

Het kasteel leek de burgemeester en de stichting Duivenvoorde de ideale locatie om in een on-randstedelijke stilte ongestoord onderhandelingen te kunnen voeren. Het kasteel ligt weliswaar midden in de Randstad, maar is door een schitterend landschapspark en landerijen omgeven.

Het kasteel dateert uit de middeleeuwen en heeft een roemrijk verleden. De huidige bouwstijl stamt uit 17de en 18de eeuw. Sinds 1965 is Duivenvoorde, na een grote restauratie, opengesteld voor het publiek. Ieder vertrek in het kasteel heeft een geheel eigen karakter en is ingericht alsof het nog steeds wordt bewoond.

Alle overige coalitiebesprekingen worden gevoerd in het provinciehuis in Den Haag, met uitzondering van de extra lange sessie afgelopen weekend. In de twee dagen dat de onderhandelaars in het kasteel vergaderden, zijn hoofdzakelijk teksten opgesteld voor het coalitieakkoord. De onderhandelaars zijn tevreden over de voortgang die de afgelopen dagen is geboekt. De verwachting is dat het coalitieakkoord op 25 april tijdens een vergadering van Provinciale Staten kan worden gepresenteerd.


- einde bericht -