Gemeente Lingewaard


Vrijwilligers voor het Trip gevraagd

Lingewaard heeft in Bemmel en Huissen een Toeristisch Recreatief Informatiepunt (kortweg Trip genoemd).

In Bemmel is het Trip gehuisvest in gemeentekantoor Bemmel, Kinkelenburglaan 6, Bemmel. Het is in de periode april tot en met oktober geopend van maandag tot en met donderdag van 9.30 uur tot 13.00 uur. Vrijdag geopend van 09.30 uur tot 12.30 uur.

In Huissen is het Trip gehuisvest in Stadsmuseum Hof van Hessen, Vierakkerstraat 39. Het is geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 uur en 16.30 uur. Op zaterdag en zondag is dan tevens het Stadsmuseum geopend.

Vrijwilligers gevraagd

Het Trip telt momenteel 24 vrijwilligers. Voor de vestigingen in Huissen en Bemmel is uitbreiding van het aantal vrijwilligers wenselijk om de continuïteit van de openingstijden te kunnen garanderen. Heeft u interesse om als vrijwilliger werkzaam te zijn in het Trip te Bemmel of Huissen, neem dan vrijblijvend contact op met Frank Hoes, coördinator van het Toeristisch recreatief Informatiepunt, tel. 026-3260127 of e-mail f.hoes@lingewaard.nl

Fietsroutes en folders

In het Trip zijn allerlei folders over Lingewaard verkrijgbaar. Elke folder kost 0,10.
Zo zijn er monumentenwandelingen door Gendt, Huissen, Doornenburg, Angeren, Bemmel, Haalderen en Ressen. Verder is er een fietsroute over dijken en door uiterwaarden, de rondje pontje-fietsroute, de K4-fietsroute, de bloesemroute en een folder met de vaartijden van de veerponten.

Voorts zijn er informatieve folders over de Huissense Bloemroute, het Zeegbos, natuurgebied de Klompenwaard, Kasteel Doornenburg, het Dominicanenklooster, de Gildenkapel, de St. Antoniuskapel, museum Hof van Hessen, het Dijkmagazijn, Kasteel de Kinkelenburg en het Dijkmagazijn.
In het Trip kunt u ook terecht voor bijvoorbeeld informatie over wandel- en fietsmogelijkheden door de Gelderse Poort (het uiterwaardengebied langs Rijn en Waal).

Irischeques en boeken

Maar ook voor Irischeques, bioscoopbonnen en diverse boeken kunt u in het Trip terecht.
Zo zijn daar te koop: Kieken in de Over-Betuwe ( 19,95), Zwaan op woelige baren ( 20,--), Kroniek van de Bevrijding ( 16,--), Monumentenboek Bemmel ( 12,50), BOL-pad ( 10,--), Stenen en Brood ( 7,50).

De medewerkers van het Trip staan u graag te woord om u wegwijs te maken in Lingewaard en omgeving.

Informatie
Bezoekadres: Trip, gemeentekantoor Bemmel, Kinkelenburglaan 6, Bemmel.
Trip, Stadsmuseum Hof van Hessen, Vierakkerstraat 39, Huissen Telefoon: 026-3260453
E-mail: toerinfo@lingewaard.nl