Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 13 2007

VERLEENDE LICHTE BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres
Omschrijving Verzonden

Molenhoek:

Kloostertuin 26 plaatsen aanbouw 22 maart 2007

Passionistenstraat 9 uitbreiden woonhuis 22 maart 2007

Oude Bovensteweg 35 plaatsen twee
dakkapellen 22 maart 2007

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

AANVRAAG BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres Omschrijving

Mook :

Bovensteweg 30a bouwen woning met garage

Molenhoek:

Paterserf 30a vergroten woonhuis

Franciscanessenstraat 6 bouwen van een zwembad

Prinsenweg 5-7 plaatsen hekwerk en poorten

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Voornemen vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van art. 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het geldende bestemmingsplan te verlenen voor:

de realisering van een multifunctionele accommodatie (gemeenschapshuis, sporthal, bibliotheek, kinderdagverblijf), een zorg- en welzijnssteunpunt, 76 appartementen, 24 verpleegunits, 4 grondgebonden woningen en bijbehorende infrastructuur in de directe omgeving van het kruispunt Groesbeekseweg/Kon.
Julianastraat/Gelrestraat in het centrum van Mook.

Inzageperiode: het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van woensdag, 28 maart 2007 t/m dinsdag, 8 mei 2007 ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie) tijdens openingstijden.

Reactiemogelijkheden: gedurende de inzageperiode kan een ieder mondeling of schriftelijk zijn of haar zienswijze omtrent het voornemen kenbaar maken. Degene die onverschoonbaar niet tijdig een zienswijze indient, kan in een later stadium geen bezwaar en/of beroep instellen tegen het definitieve besluit.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar, Postbus 200, 6585 ZK Mook. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend tijdens een bijeenkomst in het gemeenschapshuis, Groesbeekseweg 3, op woensdag, 4 april 2007, aanvang 19.30 uur (zie ook afzonderlijke publicatie) of na afspraak via onderstaand telefoonnummer.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024 - 69 69 177

.

Openbare bekendmaking Wet geluidhinder

Ingevolge de Wet geluidhinder maken burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar bekend dat zij voornemens zijn i.v.m. een in voorbereiding zijnde vrijstelling (art. 19 lid 2 W.R.O), een hogere grenswaarde als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder vast te stellen ten behoeve van een te bouwen woning op de volgende locatie:


- Rijksweg 27 a ( tussen de nrs. 27 en 29) te Molenhoek.

Het ontwerp besluit met de daarbij behorende stukken liggen van 28 maart t/m 10 april 2007 ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

Gedurende de gestelde termijn kan iedere belanghebbende schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze ten aanzien van het ontwerp indienen bij het College van burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar.

Voor meer informatie of het inbrengen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met bureau RIBM, tel. 024 - 696146.

..

Inzameling oud ijzer

Op zaterdag 31 maart vindt de jaarlijkse inzameling van oud ijzer plaats in Mook en Molenhoek. Deze inzameling wordt uitgevoerd door harmonie Erica.

Wanneer u oud ijzer aan wilt bieden kunt u telefonisch contact opnemen met de heer M. Willems 024-6961809 en J. Gerrits 024-6962173. Vervolgens wordt het oud ijzer, op bovenstaande datum, bij u thuis opgehaald.

..

Gemeentehuis gesloten

Het gemeentehuis en de gemeentelijke werkplaats zijn gesloten op vrijdag 6 april (Goede Vrijdag) en maandag 9 april ( tweede Paasdag). Op zaterdag 7 april (Paaszaterdag). Zijn de milieustraat en het KCA-depot gewoon geopend.

.

Openbare bijeenkomst centrumontwikkeling Mook

MOOK- Woensdag, 4 april 2007 is er opnieuw een openbare bijeenkomst over de Centrumontwikkeling Mook. Tijdens deze bijeenkomst presenteert architectenbureau Nadimi & Poldner het Voorlopig Ontwerp voor de nieuwe centrumbebouwing. In aansluiting daarop wordt het Voorlopig Ontwerp voor herinrichting van de openbare ruimte gepresenteerd door ingenieursbureau ProCensus. Ook de stand van zaken van het centrumproject wordt op deze avond toegelicht.

Het gemeentebestuur streeft ernaar, dat Mook een aantrekkelijker centrum krijgt: een nieuw gemeenschapshuis met sporthal, bibliotheek, welzijns- en zorgsteunpunt (apotheek, huisarts, fysiotherapie) en andere voorzieningen rond een nieuw dorpsplein. Samen met Woonmaatschappij Maasland bereidt de gemeente plannen voor een herontwikkeling voor. In opdracht van Maasland heeft het architectenbureau Nadimi & Poldner de schetsplannen voor de bebouwing, die in het najaar van 2006 zijn gepresenteerd, verder uitgewerkt tot een Voorlopig Ontwerp. Ingenieursbureau ProCensus heeft hetzelfde gedaan voor de herinrichting van de openbare ruimte.

De plannen voorzien in de realisering van een nieuw plein aan de zuidoostzijde van de Groesbeekseweg ter hoogte van de aansluiting op de Koningin Julianastraat. Een groot aantal voorzieningen zal aan dit plein worden gesitueerd: sporthal, multifunctioneel centrum (waaronder gemeenschapshuis), bibliotheek (met ingang aan de Groesbeekseweg), welzijns- en zorgsteunpunt (gezondheidscentrum) en kinderopvang. Bovenop de voorzieningen, die op beganegrondniveau zullen worden gerealiseerd, wordt een aantal appartementen gebouwd. Ook rondom het nieuwe plein en aansluitend aan de noordoostzijde van de Gelrestraat en de zuidoostzijde van de Groesbeekseweg tussen het nieuwe plein en de Rijksweg zullen appartementen worden gebouwd. In totaal gaat het om de bouw van ca. 76 appartementen. Tevens zullen 24 verpleegunits worden gerealiseerd, waarin verpleegzorg zal worden aangeboden door Pantein.

Op de hoek van Gelrestraat en Graaf Gerardstraat worden twee tweekappers (vier half-vrijstaande woningen) gebouwd.

Bebouwing zal plaatsvinden in maximaal drie lagen met kap, in de kap wordt een volwaardige woonlaag opgenomen. Vanwege hoogte en omvang van te realiseren bebouwing is extra aandacht besteed aan de gewenste architectuur.

Inmiddels is de vrijstellingsprocedure voor de plannen gestart (zie afzonderlijke publicatie). Tijdens de bijeenkomst kunnen mondeling zienswijzen ten aanzien van de gepresenteerde plannen worden ingebracht.

De openbare bijeenkomst vindt plaats in het gemeenschapshuis, Groesbeekseweg 3 te Mook en begint om 19.30 uur. U bent van harte welkom!