Drie basisscholen genomineerd voor Univé TopTalenten Trofee

27.03.2007 / 11:55 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Univé verzekeringen

Univé verzekeringen

27 maart 2007

Persbericht

Drie basisscholen genomineerd voor Univé TopTalenten Trofee

Alkmaar - Basisscholen De Regenboog in Oosterhout, Het Kompas in Hoofddorp en De Rosa in Den Haag zijn genomineerd voor de Univé TopTalenten Trofee. De prijs is onderdeel van de nationale scholencompetitie Ga voor Gezond!.

Van de 1.000 deelnemende scholen hebben zij de meeste Ga voor Gezond!-punten per kind behaald. Een vakkundige jury, bestaande uit Barbara de Loor (oud-topschaatster), Troy Douglas (oud-topatleet), Prof. Han Kemper (bewegingswetenschapper VU Amsterdam) en Goof Buijs (projectleider Ga voor Gezond! van NIGZ) beslist wie van de drie genomineerde scholen uiteindelijk de winnaar wordt.
Op 25 april a.s. wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst de Univé TopTalenten Trofee overhandigd aan de winnende school. De prijs bestaat uit een herinrichting van het schoolplein en/of materialen voor het gymlokaal (ter waarde van 5.000,- Euro) voor de hele school, inclusief tips voor speelveiligheid.

Ga voor Gezond!
Ga voor Gezond! is een nationale scholencompetitie en is bestemd voor kinderen uit groep 3 tot en met 8 van de basisschool. De school is dé plek om kinderen te bereiken en gezond gedrag van kinderen te bevorderen. Ga voor Gezond! laat kinderen, ouders en leerkrachten zien dat het leuk is om met gezondheid bezig te zijn, zowel op school als thuis.

Competitie
De basisscholen zijn begin van dit schooljaar aan de slag gegaan met de Ga voor Gezond!-test en het lespakket. Leerlingen zijn via www.gavoorgezond.nl begonnen met het invullen van de test. De test bestond uit vragen over wat ze eten, hoe ze bewegen, hoe ze hun tanden poetsen en of ze worden gepest. Vervolgens zijn leerlingen en leerkrachten aan de slag gegaan met het door Ga voor Gezond! ontwikkelde lespakket. Zowel in de klas als thuis voerden leerlingen opdrachten uit op het gebied van o.a. beweging, gezondheid en voeding. Door het competitie-element zijn zij de strijd aangegaan met andere scholen. Met het uitvoeren van de opdrachten verdienden leerlingen punten.

Univé
Univé is een verzekeraar die vernieuwing stimuleert, onder andere op het terrein van preventie en gezondheidszorg. In 2002 heeft Univé ook al het project 'Schoolfruit' op basisscholen geïntroduceerd. Univé wil gezond gedrag bevorderen en is daarom één van de hoofdsponsors van de scholencampagne Ga voor Gezond! Met Ga voor Gezond! laat Univé zien dat gezond bezig zijn vooral ook leuk is.
Univé heeft de genomineerde basisscholen deze week op fruit getrakteerd.


- EINDE PERSBERICHT -

Over Univé
Univé Verzekeringen is een coöperatieve verzekeraar. Zij werkt zonder winstoogmerk. Univé biedt brand-, zorg-, schade- en levensverzekeringen tegen concurrerende premies. Univé is onderdeel van Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT), samen behartigen zij de belangen van 4,2 miljoen zorgverzekerden en 550.000 schadeverzekeringen. Meer informatie over Univé vindt u op www.unive.nl.

Noot voor redactie,