AutoRai

Daihatsuâs zuinigste autoâs ruim vertegenwoordigd op de AutoRAI

(3/27/2007)
Daihatsu is met haar zuinige autoâs ruim vertegenwoordigd op de AutoRAI. Tijdens de autoshow in Amsterdam zal het merk van de compacte Japanse autoâs de nieuwe Cuore voor het eerst aan het Nederlandse publiek tonen.
De nieuwe Cuore is volledig vernieuwd en is met een brandstofverbruik van slechts 4,4 liter per 100 kilometer de zuinigste benzineauto ter wereld. Daarnaast neemt Daihatsu met maar liefst drie autoâs deel aan het ECO Village. In ECO Village staan ontwikkelingen op het gebied van milieuvriendelijke mobiliteit centraal. Daihatsu zal in ECO Village de volledig elektrisch aangedreven Cuore Innocar presenteren. Ook zijn de huidige Cuore en de 1.0 literversie van de Sirion 2 vertegenwoordigd.

De nieuwe Cuore
De nieuwe Cuore is volledig vernieuwd en aanzienlijk verbeterd. Daihatsuâs compacte vierpersoons auto heeft een dynamische vormgeving en is voor wat betreft de binnenruimte en de buitenafmetingen gegroeid. Bovenal is de nieuwe Cuore nóg zuiniger en minder milieubelastend dan zijn voorganger. Met een CO -uitstoot van 104 gram per kilometer is de nieuwe Cuore zelfs de minst milieubelastende benzineauto ter wereld! De vijfdeursversie van de nieuwe Cuore zal in de tweede helft van 2007 leverbaar worden. In 2008 worden de driedeursversie en de nóg zuinigere âStop ân Goâ-versie verwacht. Prijzen zijn nog niet bekend

ECO Village
Bezoekers van ECO Village hebben de mogelijkheid om de Cuore Innocar, de conventionele Cuore of de 1.0 literversie van de Sirion 2 zelf te ervaren door een proefrit te maken. De Cuore Innocar â ontwikkeld door Innosys Engineering - is voorzien van speciale accuâs om de 100% elektrische aandrijving te voeden. De elektrisch aangedreven Cuore is echter qua uiterlijk en gebruiksvriendelijkheid niet van een conventionele Cuore te onderscheiden.

De zuinige Cuore en de Sirion 2 1.0, welke eveneens in ECO Village aanwezig zijn, staan â in hun eigen klasse â op nummer 1 en 2 in de âFrisse Wielen Top 10â. De Frisse Wielen Top 10 bestaat uit autoâs die minder CO uitstoten. Deze autoâs worden aanbevolen door de samenwerkende organisaties Wereld Natuur Fonds (WNF), ANWB en Stichting Natuur en Milieu.