AutoRai

Kia introduceert cee'd âbusiness editionâ en sportieve versie

(3/27/2007)
Eind vorig jaar maakte de Kia ceeâd zijn werelddebuut tijdens de beroemde Autosalon van Parijs en dit nieuwste model van Kia staat vanaf begin dit jaar in de showroom van de Nederlandse Kia-dealers. Op AutoRAI 2007 presenteert Kia een sportieve versie en een business edition van de cee'd.

Kia introduceert cee`d business edition

De ceeâd is de eerste auto die Kia in haar nieuwe fabriek in Slowakije bouwt en de importeur ziet met het Europees âgestyldeâ model grote kansen in de zakelijke markt. Speciaal voor de zakelijke rijder introduceert Kia Nederland op de komende AutoRAI dan ook een speciale uitvoering van de ceeâd met 1.6 VGT dieselmotor, de business edition.

Cor Baltus, Managing Director van Kia Nederland: âDe ceeâd is een krachtige propositie voor de zakelijke rijder dankzij de rijke uitrusting, de scherpe prijsstelling en de ongekende rijeigenschappen. Terwijl de garantietermijn van maar liefst zeven jaar een interessant gegeven is voor de financiële manager of de wagenparkbeheerder.â

cee'd âbusiness editionâ
De cee'd is bij uitstek geschikt voor de zakelijke rijder. Niet alleen de rijke uitrusting en de scherpe prijs zijn belangrijke criteria voor de zakelijke aanschaf, ook het hoge vermogen van de moderne dieselmotor is voor de zakelijke rijder die veel op de weg zit van doorslaggevend belang. Waarbij de relatief gunstige bijtelling vanwege de bijzonder scherpe prijs een bijkomende factor van belang is in het selectieproces.

De ceeâd business edition is een speciale uitvoering van de ceeâd met
1.6 VGT dieselmotor. Gebaseerd op de rijk uitgeruste ceeâd X-ecutive is de âbusiness editionâ versie extra voorzien van:
* een geïntegreerd af fabriek navigatiesysteem in combinatie met standaard radio;

* 16 inch lichtmetalen wielen.

Navigatiesysteem
Het navigatiesysteem is af-fabriek geïnstalleerd en daardoor volledig geïntegreerd in het dashboard van de ceeâd. Het kan dan ook worden bediend met knoppen op het stuurwiel, wat een belangrijke bijdrage levert aan de verhoging van de veiligheid en het bedieningsgemak. Het systeem beschikt over een monochroom display waarop de route in symbolen en pijlen wordt getoond. Ook wordt de begeleiding uitgevoerd door gesproken instructies.

16" Lichtmetalen wielen
Het uiterlijk van een auto wordt in belangrijke mate mede bepaald door de wielen. Het representatieve karakter van de ceeâd business edition wordt dan ook versterkt door fraai vormgegeven 16 inch lichtmetalen wielen die de auto een exclusieve en sportieve uitstraling geven.

Zakelijk perspectief
In 2007 wordt de ceeâd-serie uitgebreid met een stationwagonversie, kort daarna gevolgd door een sportieve driedeurs hatchback. âDe Kia ceeâd is ontwikkeld in Europa en wordt ook op ons continent gebouwd. Met de nieuwe Kia ceeâd bieden wij de privé-automobilist een ideale gezinswagen en de zakelijke rijder een verantwoorde zakenauto. Met de ceeâd âbusiness editionâ is het aanbod voor de zakelijke rijder helemaal compleet.â sluit Baltus af.

Uiteraard profiteert ook de Kia ceeâd âbusiness editionâ van de unieke en onderscheidende garantie van 7 jaar /150.000 kilometer. De beste garantie voor nieuwe autoâs in Europa, de Kia-garantie, is vrij en overdrachtelijk op volgende eigenaren.

Het extra business edition pakket vertegenwoordigt een waarde van ruim ⬠2.350,- waarbij ook de metallic lak al is inbegrepen. Kia Nederland berekent slechts een meerprijs van ⬠1.250,-. Daarmee komt het totale voordeel van de Kia ceeâd âbusiness editionâ uit op een bedrag van â¬
1.100,-.

Kia met de ceeâd op de sportieve toer

Een sportieve inborst kan Kia niet worden ontzegd. Toptennisser Rafael Nadal maakt furore in het internationale tenniscircuit en is daarnaast sportambassadeur voor Kia. Ook veel internationale topschaatsers en âsters dragen Kia een warm hart toe, waardoor het Kia-embleem inmiddels behoorlijk wat schaatspakken siert. In lijn met die sportieve uitstraling toont Kia op de AutoRAI 2007 een speciale ceeâd die is voorzien van een body kit en een reeks sportieve accessoires.

âOns nieuwste model heeft van nature al een dynamische vormgeving, maar met het uitgebreide accessoirepakket gaat Kia pas echt op de sportieve toer en laten we zien wat er met originele Kia-accessoires mogelijk is bij de ceeâd,â aldus Cor Baltus, Managing Director van Kia Nederland. âDit model is dan tevens een sportieve voorbode voor de ceeâd Sporty Hatch die wij eind dit jaar op de markt brengen.â

Sportief pakket
De op de AutoRAI getoonde Kia ceeâd is uitgevoerd in een felrode kleur, een kleur die in de autosport veelal is weggelegd voor de toppers. De speciaal ontwikkelde bodykit, bestaande uit een bumperspoiler voor en achter en zijskirts, geeft de ceeâd een onmiskenbaar sportieve uitstraling, die de sportieve automobilist in combinatie met de rode carrosseriekleur en aangevuld door een uitgebreide reeks cosmetische accessoires zeker aan zal spreken. Het complete accessoirepakket van de sportieve ceeâd bestaat uit:

Exterieur

* Een voorbumperspoiler

* Een achterbumperspoiler

* Zijskirts

* Een achterklepspoiler

* Originele lichtmetalen vijfspaaks 17 inch Kia-velgen met brede 225/45 Michelin banden

Interieur

* Volledig zwartlederen bekleding met sportieve rode accenten
* Een lederen pookknop

* Roestvrijstalen instaplijsten

* Vloermatten in een speciale uitvoering, geheel in stijl met de rest van de auto voorzien van rode accenten.

Overigens zijn de afzonderlijke onderdelen van de bodykit ook apart leverbaar, zodat kopers hun eigen Kia ceeâd geheel naar eigen smaak kunnen verfraaien.

De uitstraling van deze sportieve Kia ceeâd is op alle fronten extra dynamisch en nodigt als gevolg daarvan ook uit tot een sportieve rijstijl. Dat was voor Kia reden om ook de wegligging in overeenstemming te brengen met het exterieur. Hiervoor is het onderstel van de ceeâd met 3 cm verlaagd.

Het sportieve pakket aan accessoires inclusief bodykit voor de Kia ceeâd vertegenwoordigt een waarde van ⬠6.900--.