Ingezonden persbericht


Per Kristian Jacobsen nieuwe CEO van Tandberg Data

Amsterdam, 27 maart 2007 - Tandberg Data, leverancier van back-up- en archiveringsoplossingen, heeft Per Kristian Jacobsen (49) benoemd tot CEO. Dit heeft de raad van bestuur besloten. Jacobsen was voorheen CEO van IT Fornebu AS en start op 1 april 2007 in zijn nieuwe functie.

Jacobsen volgt Gudmundur Einarsson op, die de afgelopen zeven jaar CEO was bij Tandberg Data. Einarsson heeft in navolging op de overname en succesvolle integratie van Exabyte besloten zijn CEO-functie neer te leggen. Hij blijft in het kader van de continuïteit nog tot eind 2007 in dienst van Tandberg Data. Daarnaast zal Einarsson plaatsnemen in de raad van bestuur, waardoor het bedrijf kan blijven profiteren van zijn kennis, visie en expertise.

Sinds de oprichting in 2000 was Jacobsen CEO van IT Fornebu AS. Hij deed (management)ervaring op bij diverse internationale organisaties en heeft een diepgaande kennis van technologie en logistiek.

Mede dankzij de inspanningen van Einarsson is Tandberg Data de sterke organisatie zoals die er nu staat. "Na de overname van Exabyte en het integratietraject dat daarop volgde, ben ik van mening dat er een nieuw type manager bij de organisatie past", zegt Einarsson. "Jacobsen is een krachtige leider die met zijn ervaring een belangrijke bijdrage kan leveren aan verdere groei."

"Tandberg Data respecteert de beslissing van Einarsson om zich terug te trekken als CEO", zegt Terje Thon, voorzitter van de raad van bestuur van Tandberg Data. "Einarsson heeft enorm veel kennis van dit bedrijf en van de storagemarkt in het algemeen. Ik ben dan ook verheugd dat hij zal toetreden tot de raad van bestuur. Jacobsen is een resultaatgerichte manager met een brede internationale ervaring. Hij is derhalve de aangewezen persoon om de verdere ontwikkeling van Tandberg Data vorm te geven."

Over Tandberg
Tandberg is een vooraanstaande leverancier van databeschermingsoplossingen en ontwikkelt en distribueert hardware voor back-up en restore voor omgevingen met netwerkstorage en open systemen. Het bedrijf levert schaalbare oplossingen die inspelen op de complexe eisen van grote ondernemingen en mkb's. Tandberg is in 1933 opgericht en distribueert zijn producten via een select gezelschap van wereldwijde OEM-partners en distributeurs.