Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Economie trekt aan maar niet voor reïntegrant.

Sedert enige maanden spreekt men in Den Haag over de groeiende economie, het dalende aantal werklozen en de gunstige vooruitzichten voor het bedrijfsleven maar de werkwillige binnen het reïntegratietraject blijven verstoken van een vaste werkkring vanwege harde vooroordelen.

Predect Uitzendgroep BV (uitlener) tracht, in samenwerking met meerdere reïntegratiebureaus, reïntegranten en 'nieuwe Nederlanders' uit te plaatsen binnen het bedrijfsleven (inlener) waarbij gebruik gemaakt kan/mag worden van diverse gemeentelijke en overheidsubsidiebronnen welke dan direct worden toegepast op het uursalaris welke door de inlener aan Predect voldaan dient te worden, hierdoor kan het bedrijfsleven de winstmarge verhogen doordat deze een lager uurtarief betaald aan de uitlener.

De reïntegranten die middels Predect een werkkring vinden komen direct voor de duur van 6 of 12 maanden in vaste loondienst bij de uitlener en worden dan op basis van uitlening of detachering bij de diverse inleners geplaatst met als eindintentie dat er na verloop van tijd een nieuwe vaste arbeidsovereenkomst gaat ontstaan tussen reintegrant en inlener.

Gebleken is dat vanuit een werkende positie het voor de reintegrant makkelijker solliciteren is dan vanuit een uitkeringpositie waarbij 'de stempel' van 'sociale uitkeringstrekker' niet meer van toepassing is daar het bedrijfsleven een (onterechte) 'achterdocht' blijven houden bij langdurig werklozen, de gedachte is meestal 'te lui om te werken' of 'er zal wel een enorme vlek op desbetreffende kandidaat zitten'.

Men vergeet dan gemakshalve dat een bedrijfsfaillissement van de vorige werkgever, de leeftijd/huiskleur/afkomst van de kandidaat enorme parten speelt bij het vinden van een vaste werkkring, dit ondanks alle wetgevingen die verbieden te selecteren op geslacht, leeftijd en uiterlijk, de praktijk laat helaas anders zien.

Predect Uitzendgroep BV gaat van de stelling uit dat alle legaal in Nederland wonende personen recht op werk hebben en dan ook een 2e, 3e en soms 4e kans moeten krijgen om zonder enige sociale uitkering in eigen levensonderhoud te kunnen voorzien waardoor dit t.z.t. zeker voor een lastenverlaging zal gaan zorgdragen.

Duiven, 27 maart 2007

Predect Uitzendgroep BV
Impact 17
6921 RZ - Duiven
Tel: 026 - 370 7 333
Fax: 026 - 370 5 452


---- --