Politiebond ACP

27 maart 2007

Regio Gelderland Midden is aan zet!

Categorie: ACP nieuws, Actueel, Gelderland Midden

ACP in gesprek met de korpschef van Gelderland Midden

Op 26 maart jl. heeft de voorzitter van de Regionale Raad ACP, Ton Mol, en de regio bestuurder Johan Kerbel een gesprek gehad met korpschef Kuiper. Dit gesprek vond plaats op verzoek van de korpschef n.a.v. de publicatie van het rapport Corniele en de uitspraken van de korpschef dat hij geen vertrouwen meer in de OR zou hebben.

In het gesprek heeft de korpschef meegedeeld dat hij een dergelijke uitspraak niet heeft gedaan. Hij gaf aan vertrouwen te hebben in de OR en dat hij samen met de OR wil werken aan de toekomst van het korps. Ook gaf hij aan dat hij dit in het overleg met de OR ook had meegedeeld. De Politievakorganisatie ACP is positief over de opstelling van de korpschef. Het is voor de toekomst van het grootste belang dat als OR en korpsleiding wordt samengewerkt.

Hiermee lijkt de weg vrij om de noodzakelijke rust in het korps te realiseren die nodig is om te bouwen aan het onderling vertrouwen en de adviezen die de commissie Cornielje heeft gegeven. Hiermee is de discussie terug waar hij hoort, namelijk op het regionale niveau. Tijd en rust zijn de belangrijkste factoren om te werken aan de toekomst van het korps Gelderland-Midden. Daarbij past gepaste afstand van alle andere spelers in het veld.

De Politievakorganisatie ACP zal haar (kader)leden ook in die fase adviseren en ondersteunen waar dit noodzakelijk is. Wij gaan er vanuit dat iedereen de nu ontstane situatie aan zal grijpen om de veranderingen die nodig zijn aan te pakken.

---