Provincie Groningen

snelheidsaanduiding Provincie voorziet wegen van bermpaaltjes met snelheidsaanduiding 27 maart 2007

Het wordt Groningers binnenkort gemakkelijker gemaakt zich aan de maximumsnelheid te houden op de provinciale wegen in Groningen. De provincie voorziet de komende jaren namelijk haar wegen van bermpaaltjes met snelheidsaanduiding. Gisteren plaatste gedeputeerde Musschenga de eerste paal langs de N699, de pas vernieuwde provinciale weg tussen Winsum en Onderdendam.

Onduidelijkheid over de maximumsnelheid leidt tot veel ergernis onder automobilisten en tot onveilige situaties. Dat concludeerde de ANWB onder meer op basis van een in onze provincie gehouden wegbelevingsonderzoek. Met de bermpaaltjes wil de provincie meer duidelijkheid scheppen over de toegestane snelheid op de Groninger wegen. Daar blijft het echter niet bij. Omdat een groot deel van de onduidelijkheid is terug te voeren op gebrekkige of verouderde verkeerskennis bij weggebruikers, starten Provincie Groningen en Regiopolitie Groningen in april een voorlichtingscampagne onder het motto `Twijfel niet. Ken je limiet!'.

De campagne van politie en provincie brengt de belangrijkste snelheidsregels en -borden nog een keer voor het voetlicht. Daarnaast biedt de campagne weggebruikers de mogelijkheid om via de website www.kenjelimiet.nl zelf onduidelijke situatie aan de kaak te stellen. Deze website is op 4 april online. De campagne wordt afgesloten met snelheidscontroles.

27 maart 2007