Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Brummen - Identiteit slachtoffers ongeval Brummen bekend  |
Bij de politie is de identiteit bekend geworden van de vier meisjes die maandagavond (26/03) gewond raakten bij een eenzijdig verkeersongeval op de N 348 onder Brummen. De slachtoffers zijn naar verschillende ziekenhuizen in de regio overgebracht.

Uit een eerste onderzoek is duidelijk geworden dat een 19-jarige inwoonster uit Deventer achter het stuur heeft gezeten. Bij haar in de auto zaten twee meisjes (17 en 18 jaar), eveneens afkomstig uit Deventer en een 17-jarig meisje uit Zutphen.

Bij het ongeval raakte de auto door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft. Hierbij kon een botsing met twee tegenliggers nog net worden voorkomen. De auto met de meisjes kwam uiteindelijk in een sloot terecht. In verband met de hulpverlening en het onderzoek door de verkeersongevallendienst werd de weg tijdelijk afgesloten. Zoals gemeld bleken niet alle inzittenden de autogordel te hebben gedragen. De slachtoffers moeten nog verhoord worden om duidelijkheid over het ongeval te krijgen.

|     |Zutphen - Hennepkwekerij ontmanteld                       |
De politie heeft maandag (26/03) in een woning aan De Moesmate een hennepkwekerij aangetroffen die in twee ruimten was ondergebracht. De kwekerij werd ontmanteld en de planten zijn in beslaggenomen en vernietigd. Een 31-jarige inwoner uit Zutphen en een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn in verband hiermee voor verhoor aangehouden.

Agenten besloten naar aanleiding van binnengekomen informatie de woning binnen te gaan. Daar troffen ze in een slaapkamer op de eerste verdieping een in werking zijnde kwekerij met zo'n 180 planten aan. Op de zolderverdieping werd een in aanbouw zijn kwekerij aangetroffen. Hier werden geen planten aangetroffen. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten


---


---


---

---- --