Rabobank investeert 25 miljoen euro in cleantech fonds

27.03.2007 / 14:01 / Rubriek: Economie / Organisatie: Rabobank nederland

Rabobank nederland

Rabobank investeert 25 miljoen euro in het cleantech venture capital fonds van Emerald Technology Ventures. De transactie is onderdeel van de strategie van de Rabobank om haar activiteiten in cleantech uit te breiden. Aanvullend op de fondsinvestering door Rabobank zal Rabo Private Equity samenwerken met Emerald Technology Ventures bij individuele investeringstransacties.

Sipko Schat,lid van de executive board van Rabobank Groep:'De transactie met Emerald is een belangrijke stap voor Rabobank Groep in de uitvoering van de strategie om een actieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het cleantech segment. Deze stap past tevens uitstekend bij onze venture capital ambities op dit terrein.'

Andere recente initiatieven in het cleantech segment door Rabobank zijn de lancering van het tweede Clean Tech Fund door Robeco (eind 2006), de acquisitie van een meerderheidsbelang in SAM (toonaangevende asset manager in cleantech) en het opzetten van de Clean Tech Research Desk (toonaangevende databank op het gebied van cleantech).

Emerald Technology Ventures, opgericht onder de naam SAM Private Equity, is een leidende speler in cleantech venture capital, die investeert in de expansie van ondernemingen met vernieuwende cleantech technologieen. Emerald investeert met name in Europa en Noord Amerika vanuit kantoren in Zurich en Montreal. Emerald beheert drie venture capital fondsen en twee venture capital portefeuilles met een totale waarde van meer dan USD 300 miljoen.

Voor vragen: Persvoorlichting Rabobank Groep
Roelina Bolding, tel. 030 216 43 04 of mail: r.bolding@rn.rabobank.nl