Gemeente Sittard-Geleen


Jongerenwerkers de straat op om samen met jeugd stad veiliger te maken

Sittard-Geleen, 27 maart 2007 - In Sittard-Geleen gaan jongerenwerkers meer tijd doorbrengen met de jeugd op straat. Het college van B & W stelt hiervoor een subsidie van 98.000 euro ter beschikking aan Partners in Welzijn. Wethouder Berry van Rijswijk verwacht veel van deze extra uren jongerenwerk. "Uit de stadsdeelgesprekken van vorig jaar is gebleken dat veel wijken overlast ervaren van groepen jongeren. Als ze meer tijd doorbrengen op straat, krijgen jongerenwerkers beter contact met deze groepen en kunnen ze samen allerlei activiteiten opzetten en voorzieningen regelen. Door jongeren op deze manier uit de anonimiteit te halen en hun zelfredzaamheid te vergroten, zal overlastgedrag afnemen."

Partners in Welzijn (PIW) verwacht door de extra uren jongerenwerk ook contact te krijgen met groepen jongeren waarover (nog) geen overlastmeldingen binnenkomen. Zo kunnen in een vroeg stadium bruggen worden gebouwd tussen de belevingswereld van jongeren en die van wijkbewoners. Behalve met de gemeente werkt PIW nauw samen met politie, bureau jeugdzorg en scholen in de regio.

Voorwaarde voor de subsidieverstrekking is dat ook PIW uit reguliere inzet eenzelfde bedrag extra inzet voor jongerenwerk. De subsidie wordt in eerste instantie verstrekt voor de periode van 1 jaar. Afhankelijk van de uitkomsten van het voorjaarsdebat en de behaalde resultaten wordt bekeken of deze termijn wordt verlengd tot een periode van 3 jaar.


---