Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Woninginbreker gewond, politie zoekt getuigen

Publicatiedatum: 27-3-2007 14:26:46

VELP Bij een inbraak in een woning aan de Kerkstraat in Velp is de inbreker gewond geraakt na een schermutseling met de bewoner. De inbreker had daarbij echter wel weg weten te komen. De politie is nu op zoek naar getuigen.

De 56-jarige bewoner van het pand werd in de nacht van maandag op dinsdag rond drie uur uit zijn slaap gehaald door een vreemd geluid. De man ging op onderzoek uit en trof in de woonkamer een vreemde aan. De bewoner greep daarop een kapmes en probeerde de indringer op een afstand te houden. Vervolgens ontstond er een schermutseling waarbij de inbreker zich mogelijk aan het kapmes had verwond. De man had evenwel weten te ontkomen maar een bloedspoor in de omgeving wees erop dat de inbreker een aanzienlijke hoeveelheid bloed had verloren. Op de kruising van de Kerkstraat met de Overhageseweg hield het bloedspoor op. De politie vermoedt dat de dader hier mogelijk in een auto is gestapt.

Verblind
Omdat de bewoner volgens zijn zeggen door de inbreker was verblind met een lamp is er geen signalement bekend. De politie roept in de zaak getuigen op te reageren. Zo wil de politie weten of er mensen zijn die de inbreker wellicht in een auto hebben horen of zien instappen. Ook anderen, die de man misschien hulp verleend hebben worden verzocht contact op te nemen met de Velpse politie via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (07-046893)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Voetganger gewond na aanrijding met lijnbus

Publicatiedatum: 27-3-2007 14:25:28

ARNHEM - Op het Willemsplein in Arnhem is maandagmiddag een voetganger gewond geraakt nadat hij was aangereden door een lijnbus. Het slachtoffer, een zeventienjarige Arnhemmer, is met diverse verwondingen aan het gezicht en handen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens getuigen stak de man even voor vijf uur bij rood licht het zebrapad over. Op dat moment kwam er een lijnbus aanrijden. De chauffeur, 56-jarige man uit Westervoort, kon de voetganger niet meer ontwijken. De Arnhemmer kwam gedeeltelijk onder de bus terecht. Volgens de politie was er geen drank in het spel. (07-046685)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bloedspoor leidt naar verdachte woninginbreker

Publicatiedatum: 27-3-2007 14:24:51

ARNHEM - Door slechts een bloedspoor te volgen heeft de Arnhemse politie maandagavond een verdachte aan kunnen houden van een woninginbraak in de wijk De Laar. Het gaat om een 32-jarige Arnhemmer. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Een hondengeleider van de politie werd rond kwart voor negen naar een woning in de wijk gestuurd. De bewoner had daar bij thuiskomst ontdekt dat er in zijn woning was ingebroken. Uit de woning bleek een computerkast te zijn verdwenen. De agent trof diverse bloedsporen aan die kennelijk waren ontstaan door het vernielen van een ruit. Het bloedspoor leidde naar een woning in de omgeving, waar de 32-jarige Arnhemmer werd aangetroffen. De man bleek een verwonding aan zijn hand te hebben en werd vervolgens aangehouden.
(07-046843)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdachte huiselijk geweld verstopt zich in kast
Publicatiedatum: 27-3-2007 14:23:04

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft maandagochtend in een woning in de wijk Geitenkamp een 31-jarige Arnhemmer aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 33-jarige vriendin. De man bleek zich in een kast te hebben verschanst. Buurtbewoners hadden rond kwart voor negen de politie gewaarschuwd nadat ze hadden gehoord dat er ruzie in de woning gaande was. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen bleek de man verdwenen. De vrouw had enkele verwondingen opgelopen en moest zich in het ziekenhuis onder behandeling stellen. Bij onderzoek bleek de 31-jarige Arnhemmer te zijn ondergedoken bij een familielid elders in de wijk. Bij een zoektocht in de woning werd de man in een kast aangetroffen. De Arnhemmer is in verzekering gesteld. (07-046303)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wiet in woning aangetroffen, vrouw aangehouden

Publicatiedatum: 27-3-2007 14:21:44

ARNHEM - In een woning in de wijk Plattenburg in Arnhem heeft de politie maandagmiddag de 39-jarige bewoonster aangehouden wegens het in bezit hebben van softdrugs. Bij de vrouw werd een partij wiet aangetroffen van ruim zeventien kilo. Politieagenten besloten een onderzoek in te stellen nadat er informatie was binnengekomen dat er een hennepkwekerij in de woning van de Arnhemse zou zijn ondergebracht. Van een hennepkwekerij bleek geen sprake. Wel bleek de badkamer te zijn ingericht als droogruimte. Daar werd de partij wiet ook aangetroffen. De partij is in beslag genomen. De Arnhemse is in verzekering gesteld.
(07-046585)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---