Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Driebergen, 27 maart 2007

Nieuwe CAO Dagrecreatie blijft flexibel

Verruiming van de arbeidstijden en de toevoeging van hulpkracht als nieuwe contractvorm zijn de belangrijkste afspraken in het onderhandelaarsakkoord voor de vernieuwde CAO Dagrecreatie. Gisteren bereikten werkgeverspartij RECRON en de werknemerspartijen FNV Horecabond en CNV BedrijvenBond voor de tweede keer een akkoord. De CAO geldt voor alle grote en kleine dagrecreatiebedrijven die bij RECRON zijn aangesloten en heeft een looptijd van 2 jaar. Aansluiting is vrijwillig. De leden zijn zeer enthousiast over deze CAO omdat het prima aansluit bij de eisen uit de branche, zoals bleek tijdens het vooroverleg met de klankbordgroep. RECRON signaleert dan ook een sterke groei van het aantal leden dat deelneemt.

Bij de onderhandelingen is door alle partijen de intentie uitgesproken om nauwer aan te sluiten bij de CAO Recreatie, waarbij vooral de voordelen zullen worden overgenomen maar wel de eigenheid voor de Dagrecreatie bewaard blijft.

RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, streeft naar een optimaal ondernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van de leden. De brancheorganisatie vertegenwoordigt bijna 1.800 recreatiebedrijven. Hieronder vallen kampeerbedrijven, bungalowparken, groepsaccommodaties, dagattracties, buitensportbedrijven, zwembaden en sauna's.

Met vriendelijke groet,
RECRON

Miranda van der Horst

RECRON
Hoofdstraat 82
Postbus 102
3970 AC
DRIEBERGEN
Nederland
Tel. 0343 - 52 47 00
Fax. 0343 - 52 47 01
Internet: www.recron.nl
E-mail: info@recron.nl

Noot voor de redactie (