Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 27 maart 2007

De Baarsjes: weer veiliger

De veiligheid in stadsdeel De Baarsjes is in 2006 opnieuw toegenomen. Dat blijkt uit de cijfers van de Regionale Veiligheidsrapportage Amsterdam-Amstelland 2006. Een aantal schiet- en steekincidenten in het voorjaar 2006 hebben geen merkbare invloed gehad op het gevoel van veiligheid van de bewoners.

In vier van de vijf buurten in het stadsdeel oordelen de bewoners positiever over het gevoel van veiligheid. Door extra inzet van de politie is de overlast van jongeren in met name de Chassébuurt afgenomen. Het blowverbod in en op het Mercatorplein heeft tot minder overlast geleid. Alleen de Postjesbuurt scoort in vergelijking met 2005 enkele punten lager.

De veiligheidscijfers zijn in lijn met het stedelijk gemiddelde. Overall zijn Amsterdammers de afgelopen jaren minder vaak slachtoffer geweest van onder andere inbraak, diefstal, zakkenrollerij en straatroof. Ook is de verkeersveiligheid verbeterd en is er vooruitgang als het gaat om drugscriminaliteit. Het aantal aangiften van vermogenscriminaliteit is fors afgenomen.