Start bouw eengezinswoningen de Raden

27.03.2007 / 14:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vestia den haag zuid-west

Vestia den haag zuid-west

PERSBERICHT

Den Haag, 27 maart 2007

Marnix Norder slaat eerste paal
Start bouw eengezinswoningen de Raden

Op de bouwlocatie aan de Hertenrade in Den Haag Zuidwest wordt op maandag 2 april om 16.30 uur een bijzondere gebeurtenis gevierd. Dan slaat wethouder Marnix Norder, samen met een koper van het eerste uur, symbolisch de eerste paal van de nieuwbouw in de Raden. Hiemee wordt het startschot gegeven voor de bouw van 195 eengezinswoningen. Vestia Den Haag Zuid-West vernieuwt de komende jaren in totaal 650 woningen in de Raden.

Kennismaken met nieuwe buren
Met de bouw van de eengezinswoningen wordt de vernieuwing van de Raden goed zichtbaar. Kopers en andere genodigden zijn uitgenodigd om op 2 april het slaan van de eerste paal mee te maken. Een mooi moment voor de kopers om kennis te maken met hun nieuwe buren. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen tijdens het evenement hun eigen, kartonnen huis beplakken waar leuke prijzen mee te winnen zijn. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten want met de aanschaf van deze huisjes wordt Unicef gesteund.

Kant en klare buurt
De Raden ondergaan de komende jaren een complete metamorfose. Oude woningen worden gerenoveerd of gesloopt en vervangen door fraaie nieuwbouw. De 195 eengezinswoningen worden in drie fasen gebouwd. Er is veel belangstelling voor de woningen. Nieuwbouw in een buurt die al kant en klaar is, spreekt veel kopers aan. Winkels, openbaar vervoer, scholen en sportfaciliteiten zijn allemaal al aanwezig. De eerste fase, waarvan de bouw nu van start gaat, is al bijna uitverkocht. Van de tweede fase is de verkoop eind vorig jaar gestart. Daarna volgt nog een derde en laatste fase eengezinswoningen (de Tuinen). Meer informatie is te vinden op www.deradengaanopnieuw.nl.

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van zon kleine 70.000 woningen. Vestia heeft landelijk
bezit, de meeste woningen liggen in Haaglanden en Rotterdam. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concernmodel. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het bedrijf, waar bijna 900 mensen werken. Meer informatie over Vestia? Kijk op www.vestia.nl.


---