KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

26-3-2007

Marc de Haas wint Expert Olympic Garda!

Na een mooie medalrace gevaren te hebben wint Marc de Haas de Expert Olympic in Garda. Met zeer lichte wind nam Marc direct de leiding door middel van een mooie start, waardoor hij als eerste over de finishlijn ging. Met 15 punten totaal hield hij zijn concurrenten, de bronzen medaillewinnaar van Athene 2004, Vasilij Zbobar (SLO) en Daniel Mihelic (CRO) ver achter zich.

De andere Nederlanders hebben ook een goed resultaat neergezet. Rutger van Schaardenburg en Roelof Bouwmeester voeren ook mee in de
medalrace. Door een goede derde dag behaalde Roelof net een plek voor de finaledag. Rutger eindigde uiteindelijk als vijfde totaal en Roelof als tiende.

Helaas vielen Matthieu Moerman en Sietse-Jan Sietzema net buiten de medalrace. Met een elfde en twaalfde plek mogen ze zeer tevreden zijn. Douwe Broekens heeft een mooie serie gevaren en eindigde overall als 16de.

Bij de dames was Evi van Acker (BEL) oppermachtig. Met alleen maar paaltjes en een tweede plek in de laatste race was ze voor iedereen te snel. Marit Bouwmeester ging als vierde de medalrace in en eindigde door een 7de plek overall vijfde. Gea Jutjens behield haar 7de plek door een achtste plaats te varen in de laatste race.
Anneke Bouwmeester wist zich niet te plaatsen voor de laatste dag maar eindigde wel met een mooie 13de plek.

Einduitslag Laser Standaard:

1. Marc de Haas (NED) 15 pt

2. Vasilij Zbobar (SLO) 23pt

3. Daniel Mihelic (CRO)28pt
5. Rutger van Schaardenburg (NED) 37pt
10. Roelof Bouwmeester (NED) 79pt
11. Matthieu Moerman (NED)
12. Sietse-Jan Sietzema (NED)
16. Douwe Broekens (NED)

Totaal aantal boten: 95

Einduitslag Laser Radiaal:

1. Evi van Acker (BEL) 7 pt

2. Katarzyna Szotynska (POL) 30pt

3. Tatiana Drozdovskaja (BLR) 37pt

4. Marit Bouwmeester (NED) 55pt
7. Gea Jutjens (NED) 70pt
12. Anneke Bouwmeester (NED)

Totaal aantal boten: 41

Voor meer mooie uitslagen van de Laserzeilers van Project 2012 o.a. in Lugano; Zwitserland kunt u ook de afzonderlijke Project 2012 website bezoeken. Binnenkort ook op www.p2012.nl

Internetadres: www.littlejohncoaching.com/p2012/contents07.swf