Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AOb heeft voorstel VO-raad slecht gelezen

Startende docenten gaan er op vooruit

Utrecht, 27 maart 2007 - Om het voorgezet onderwijs weer een aantrekkelijke sector te maken, wil de VO-raad de positie van beginnende docenten verbeteren. Startende docenten gaan er in de voorstellen van de VO-raad op vooruit. Het aanvangssalaris blijft gelijk, maar de salarislijn wordt verkort van 18 naar 12 jaar. Dat betekent een inkomensverbetering van minimaal 10%.

Daarnaast pleit de VO-raad voor minder lesuren voor startende docenten. Daardoor is er meer ruimte voor begeleiding om snelle uitval te voorkomen. Ook wordt de mogelijkheid vergroot om beginnende docenten een fulltime baan te bieden. Nu is dat voor starters vaak een probleem

De VO-raad pleit voor een heel nieuw, meer concurrerend salarisbouwwerk, dat niet te vergelijken is met het huidige bouwwerk. De AOb maakt die vergelijking echter wel, waardoor een verkeerd beeld ontstaat. Het voorstel voor het nieuwe salarisbouwwerk geldt voor alle personeelsleden in het voortgezet onderwijs en betekent een verbetering voor zowel docenten als onderwijs ondersteunend personeel.

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie,