Project Gemeente Westland

start dit jaar
Reconstructie Secr. Verhoeffweg start dit jaar
Publicatiedatum: 27-03-2007

Het college van B&W van Westland gaat de gemeenteraad voorstellen nog dit jaar te starten met de eerste fase van de reconstructie van de Secretaris Verhoeffweg in Naaldwijk. Deze fase betreft het gedeelte tussen Simon van Slingelandstraat en de Geestweg/Prinses Julianastraat.
Het andere gedeelte, dat ligt tussen de Simon van Slingelandstraat en de Anjerlaan/Zuideinde, is in 2009 aan de beurt. De fasering heeft vooral te maken met het bouwplan De Secretaris. Na reconstructie is de weg verkeersveilig ingericht en voldoet het aan de geluidseisen door toepassing van geluidsarm asfalt.

De voormalige gemeente Naaldwijk besloot in 2003 tot een reconstructie van de Secretaris Verhoeffweg. Voorafgaand aan die reconstructie is in 2005 het riool vervangen en is er tijdelijke bestrating aangebracht. In 2006 is besloten de reconstructie tot 2008 uit te stellen vanwege de gelijktijdige ontwikkeling van het bouwplan De Secretaris. Het zware bouwverkeer zou grote schade toebrengen aan een nieuwe asfaltlaag.
Inmiddels is bekend dat het bouwplan gefaseerd wordt uitgevoerd en dat het bouwverkeer altijd vanuit en naar de richting van de Kruisbroekweg zal gaan. Dit maakt het mogelijk om het deel van de Secretaris Verhoeffweg aan de andere zijde van De Secretaris dit jaar al te reconstrueren. De tweede fase van de reconstructie kan pas starten na de bouw van de eerste fase van De Secretaris, medio 2009.

De huidige staat van de weg zorgt door de tijdelijke bestrating voor veel trillingsoverlast en een verkeersonveilige situatie. Door het naar voren halen van de reconstructie wordt voor een belangrijk deel tegemoetgekomen aan die bezwaren.

Over enige tijd vindt er een informatieavond plaats voor omwonenden en bedrijven waarbij een toelichting wordt gegeven op het reconstructieplan. De datum van deze avond wordt later bekend gemaakt.