Provincie Limburg

Steun voor komst masteropleidingen agrofood en logistiek Venlo Versnellingsagenda

De Universiteit Maastricht kan op een eenmalige bijdrage van 250.000,- van de Provincie Limburg rekenen voor de ontwikkeling van twee universitaire masteropleidingen in Venlo. Het gaat om de opleidingen Global Supply Chain Management & Innovation en Agrofood Management & Innovation. Martin Eurlings gedeputeerde Economisch Zaken: We timmeren hard aan de weg met de Versnellingsagenda. Maar zonder goed opgeleide mensen zijn de projecten als een auto zonder motor. De te ontwikkelen masteropleidingen geven een boost aan het krachtencluster Agrofood en Logistiek in Noord-Limburg. Bovendien is dit een uitgelezen kans om een volwaardige nevenvestiging van de Universiteit Maastricht in Venlo te realiseren.

De masteropleidingen Global Supply Chain Management & Innovation en Agrofood Management & Innovation zijn uniek voor Nederland. Beide opleidingen duren een jaar en worden in het Engels gegeven. De Universiteit Maastricht rekent op een instroom van 100 studenten per jaar per master. De studenten zijn HBO-bachelors of internationale equivalenten daarvan. Met de subsidie wordt een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd, wordt een businessplan gemaakt en worden de curricula ontwikkeld.

De Universiteit Maastricht is nauw betrokken bij de Versnellingsagenda en heeft de afgelopen jaren positie verworven in Venlo. De universiteit speelt een actieve rol bij netwerkbijeenkomsten zoals de Agrofood Community Zuid-Oost Nederland en heeft een voortrekkersrol bij initiatieven als het Innovatiecentrum Gezonde Voeding.

De Versnellingsagenda Limburg staat voor grote kennis- en innovatieve projecten die de Limburgse economie aanjagen. De focus ligt op de clusters van kracht: Health Care & Cure, High Tech Systems, Chemie & Materialen en Nieuwe Energie en het cluster Agro/Food-Nutrition. De projecten worden in versneld tempo uitgevoerd om duurzame groei, werkgelegenheid en welvaart voor Limburg te behouden. De Versnellingsagenda Limburg is een gezamenlijk initiatief van Provincie Limburg, het bedrijfsleven en kennisinstellingen. De Versnellingsagenda is in 2005 van start gegaan en heeft een doorlooptijd tot tenminste 2012.
www.versnellingsagenda.nl

27-3-2007 14:34