Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 27 maart

BERGEN OP ZOOM, 27 maart 2007

Snelheidscontrole

ROOSENDAAL: De politie hield op maandag tussen 11.30 uur en 14.30 uur een snelheidscontrole aan de Van Beethovenlaan. Reden voor de controle is het aantal aanrijdingen wat op deze weg gebeurt en de vele snelheidsovertredingen. Van de 1171 passanten waren er 322 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u, terwijl hier 50 km/u is toegestaan.

Winkelpersoneel houdt dief aan

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel aan het Roselaarplein hield op maandagmiddag een 21-jarige Poolse man aan. De man was met medeneming van een artikel uit de winkel naar buiten gelopen. Hierdoor traden de detectiepoortjes in werken en werd de man aangehouden. De politie nam de man over en verhoorde hem. Hij is na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Moeder en zoon aangehouden na belediging en auto-inbraak

BERGEN OP ZOOM: De politie trof na een melding op dinsdag omstreeks
01.00 uur een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom aan aan de Groeshof. De jongen voldeed aan een signalement dat was gegeven door een getuige die een jonge man aan autos had zien morrelen. In zijn bezit had de jongen goederen die vermoedelijk uit autos afkomstig waren. Ook zijn verklaring trok de politie in twijfel. Bij zijn aanhouding ging de verdachte ervandoor. De politie zetten de achtervolging in, maar raakte de jongen kwijt. Men ging naar de woning van de verdachte in de wijk Keijenburg. Hier werd de moeder van de verdachte erg boos en beledigde de politiemensen grof. De 43-jarige vrouw is hiervoor aangehouden. Even later is ook de verdachte aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Jonge (17) in gezicht geslagen

BERGEN OP ZOOM: Op maandagmiddag rond 16.00 uur liep een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom met zijn vriendin over de Parallelweg bij het station. Ze liepen door een tunneltje en wilden aan het einde daarvan poortjes passeren. Er kwam een jongen aan fietsen. Hij blokkeerde de 17-jarige de doorgang en gaf hem een klap op zijn hoofd. Hij heeft hierdoor meerdere zwellingen en bloedingen. Hierna is de dader weggefietst. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling. Reden voor de mishandeling is onbekend.

Auteur: Inge Rijgersberg