Volker Wessels Stevin NV

VolkerWessels stapt met FOUNTER in markt van `smart metering'

Rotterdam, dinsdag 27 maart 2007. De energiemarkt in Nederland en Europa staat voor ingrijpende veranderingen. Een van deze veranderingen is de vervanging in elk huishouden van verbruiksmeters voor elektriciteit en gas door nieuwe, intelligente meters. FOUNTER, een onderdeel van VolkerWessels, biedt turnkey oplossingen voor de energie- en watermarkt op het gebied van `smart metering'.
De `slimme meter' vormt de basis voor een bewuster energieverbruik wat leidt tot een vermindering van de CO2-uitstoot, en geeft energiebedrijven de mogelijkheid om de dienstverlening te verbeteren en nieuwe producten te introduceren. De gebruiker krijgt zelf een beter en actueler inzicht in het energieverbruik. Verder zal er geen meteropname meer plaatsvinden, en verloopt de facturering beter en efficiënter.

FOUNTER is opgericht vanuit de overtuiging dat smart metering een krachtige, nieuwe bron is voor strategische vernieuwing. FOUNTER richt zich daarom niet alleen op de levering en installatie van smart meter-oplossingen, maar juist ook op de integratie hiervan met de bedrijfsprocessen en bestaande en toekomstige bedrijfssystemen. Hierdoor ontstaat een toekomstvast platform voor groei en innovatie.

VolkerWessels wil met FOUNTER een oplossing bieden voor de ontwikkelingen op het gebied van smart metering. VolkerWessels verwacht dat gelet op de vele complexe veranderingen met een grote impact op de energie- en watersector en vanuit het oogpunt van risicomanagement, de behoefte aan uitbesteding op turnkey basis zal toenemen. In Scandinavië zijn een miljoen nieuwe energiemeters geïnstalleerd en daarbij is een integrale aanpak succesvol gebleken.

VolkerWessels kan deze turnkey oplossing leveren en is in staat hiervoor projectgaranties te verstrekken. De installatie van miljoenen intelligente meters plaatst de energie- en watersector bovendien voor een multidisciplinaire logistieke uitdaging van ongekende omvang. Vooral de beschikbare capaciteit vraagt hierbij om speciale aandacht. VolkerWessels heeft in het verleden laten zien dat het bouwconcern in staat is om complexe en grootschalige infrastructurele projecten te realiseren. Toonaangevende projecten op dit gebied zijn OCAP (CO2-reductie in de glastuinbouw), TransLink (electronic ticketing in het openbaar vervoer) en diverse grootschalige
meterverwisselingprojecten.