Gemeente Tilburg

27-3-2007
Wethouder Hugo Backx op werkbezoek in West
Bezoek aan ondernemers Benelux terrein, Reitse Hoevenstraat en Paletplein

Ik wil graag weten wat er leeft in de wijk. Ik ga daarom morgen een aantal ondernemers bezoeken, aldus Hugo Backx. De wijkwethouder 'West' houdt het werkbezoek van
13.30 uur tot 15.30 uur.

Allereerst gaat Backx naar ondernemers die gevestigd zijn op het Benelux terrein en aan de Reitse Hoevenstraat. Op deze zogenoemde binnenwijkse bedrijventerreinen zijn veel kleinschalige bedrijfjes op het gebied van zakelijk dienstverlening gevestigd. Tot slot gaat de wethouder naar het Paletplein om in gesprek te gaan met de voorzitter van de winkeliersvereniging. Tijdens het bezoek is ook iemand van het gebiedsteam van de gemeente aanwezig om meteen gevolg te geven aan de reacties, als daar aanleiding voor is.

Backx: Het idee om verschillende bezoeken af te leggen is bij me ontstaan als concrete invulling van het wijkwethouderschap. Ik sta wijkbewoners graag te woord in de wijk zelf. Op die manier kan ik me een goed beeld vormen van de ideeën en eventuele problemen die er leven.

De wethouder zal de komende maanden ook een bezoek brengen aan de wijkraden, verschillende onderwijsinstellingen en het pas geopende Loket Z in de wijk. Ik wil ook nog dagje met de medewerkers van het meldpunt van de gemeente meelopen, om in de praktijk te zien wat er gebeurt met meldingen van wijkbewoners, aldus Backx.