Deelgemeente Charlois Rotterdam

Zesde anti-discriminatieweek in Charlois

In de week van 19 t/m 24 maart is in Charlois voor de zesde keer de week tegen discriminatie gehouden.

Op een aantal plaatsen in onze deelgemeente zijn activiteiten georganiseerd, bedoeld om verschillende groepen in de Charloise samenleving bij elkaar te brengen.

Op woensdag 21 maart, de internationale dag tegen discriminatie, maakten kinderen in de Graanschuur kunstwerken rond dit thema. Woensdagmiddag 21 maart maakten kinderen van Activiteitencentrum De Graanschuur in de Tarwewijk onder leiding van een kunstenaar een kunstwerk over het thema discriminatie. In de weken voorafgaand aan de actieweek hebben de kinderen dit thema besproken en een eeste tekening gemaakt. De kunstenaar maakte hier zes grotere platen van, die op 21 maart werden afgemaakt.

Op zaterdagmiddag 24 maart leefden jongeren zich onder het motto 'Sport meets Art' uit. Op zaterdagmiddag 24 maart leefden jongeren zich onder het motto Sport meets Art uit met kunst, sport, dans en rap om op hun eigen manier vorm te geven aan het thema discriminatie. Dit gebeurde in Sporthal Asterlo in Zuidwijk.

Een dialoog over cultuurverschillen en vooroordelen stond op dinsdagavond 20 maart op het programma. In de Passage in Pendrecht discussieerden een twintigtal bewoners met verschillende achtergronden hierover.