Gemeente Leeuwarden

Gemeenteraad Gemeenteraad

Jaren dertig inspiratie voor Sint Bonifatiuspark

Bron: gemeente Leeuwarden (27-03-2007) Met een paar kleine wijzigingen heeft de raad op 26 maart de welstandsrichtlijnen voor het Sint Bonifatiuspark vastgesteld. Op basis van deze richtlijnen kan projectontwikkelaar Slokker concrete plannen uitwerken voor de ontwikkeling van het voormalig MCL-noord terrein. De omringende jaren dertig woonbuurten vormen de inspiratiebronnen.

Anne Zijlstra van de PvdA diende twee amendementen waarin werd voorgesteld de welstandscriteria aan te passen. Het eerste amendement betrof de twee geplande stadsvilla's. De PvdA wil in de welstandsrichtlijnen vast laten leggen dat een evenwichtig, rustig en ingetogen beeld gewenst is. Voor de 36 woningen in plangebied De Terp stelde de PvdA in het tweede amendement een hedendaags ontwerp met verwijzingen naar de jaren dertig voor. Beide amendementen kregen brede steun en werden aangenomen.

Sybren Posthumus (FNP) stelde voor om de hoogte en het bouwvolume van de stadsvilla's fors te beperken. De overige partijen voelden hier echter weinig voor en steunden het amendement niet.