Gemeente Leeuwarden

Jongeren Advies Raad wil verplaatsing monument Fetter

Bron: gemeente Leeuwarden (27-03-2007) Nico Prins en Martin Meindertsma van de Jongeren Advies Raad (JAR) maken zich sterk voor verplaatsing van het monument voor Manuel Fetter. Het gedenkteken bij de kruising van de Nieuwstad en de Wirdumerdijk wordt nu vaak aan het oog onttrokken door een grote kluwen geparkeerde fietsen.

Tijdens het vragenhalfuurtje voor burgers van de gemeenteraadsvergadering van 26 maart presenteerden Martin en Nico drie alternatieve locaties: de Brol, het Nauw en langs de gracht op de Nieuwstad.

Volgens wethouder Gerrit Krol is er inderdaad sprake van een probleem, maar ziet het college geen mogelijkheden voor verplaatsing van het monument.
Daar nam de raad geen genoegen mee. `Het college geeft zichzelf een brevet van onvermogen,' stelde John Stoelinga (NLP). `B. en w. doen de betrokkenen tekort.'
Arie Visser (SP) noemde de huidige locatie `een respectloze plaats'. `College, los het op,' riep Aukje de Vries van de VVD.

Daarop stelde burgemeester Geert Dales voor dat het college alsnog met een oplossing komt. De raad ging hiermee akkoord.