Gemeente Maassluis

Meedenken over (leef)milieu in Maassluis-Oost op 3 april

In de komende weken heeft iedereen in Maassluis de kans om mee te denken en mee te praten over het (leef)milieu in Maassluis. Wat zijn de bedreigingen voor het milieu, waar zijn knelpunten, waar liggen kansen? Op dinsdag 3 april wordt de eerste wandeling met aansluitend een discussiebijeenkomst gehouden in Maassluis-Oost.

Om 19.00 uur start op dinsdagavond 3 april een wandeling vanaf Het Startpunt aan de Vincent van Goghlaan 2. De wandeling voert belangstellenden langs die plekken in Maassluis-Oost waar knelpunten op milieugebied worden ervaren. Deze knelpunten kunnen bewoners en andere belanghebbenden van tevoren zelf aangeven. Overigens wordt Maassluis-Oost in dit geval gezien als dat deel van Maassluis vanaf de grens met Vlaardingen tot aan de lijn Zuidvliet-Binnenhaven-Buitenhaven.

Aansluitend vindt in Het Startpunt vanaf 20.00 uur een discussie plaats over de ervaringen met en meningen over het (leef)milieu in Maassluis-Oost. Belangstellenden kunnen aan de wandeling deelnemen, aan de discussiebijeenkomst, of aan beide. Het is wel aan te bevelen om zich van te voren aan te melden, zeker voor de wandeling. Bij annulering door slecht weer kunnen belangstellenden dan nog geïnformeerd worden.

Ook in andere delen van Maassluis worden dergelijke wandelingen en discussies georganiseerd; op woensdag 11 april start de wandeling door Maassluis-Midden om 19.00 uur vanaf het stadhuis aan de Koningshoek. Om 20.00 uur begint hier de discussiebijeenkomst.

Op maandag 16 april is Maassluis-West aan de beurt en start de wandeling om 10.00 uur vanaf de Nissenhut aan de Lijsterlaan 161-163. Hier is ook vanaf 20.00 uur de discussiebijeenkomst.

De resultaten van de discussiebijeenkomsten en andere reacties die zijn ontvangen, worden gebruikt als informatief materiaal voor het opstellen van het nieuwe milieubeleidsplan 2008-2012 van de gemeente Maassluis.

Voor meer informatie over het opstellen van het milieubeleidsplan, voor het doorgeven van uw reactie en ervaringen, of voor aanmelden voor een wandeling en/of discussiebijeenkomst kunt u terecht bij de afdeling ruimtelijke ordening en milieubeheer in het stadhuis. Dat kan schriftelijk door een brief te sturen aan de gemeente Maassluis, afd. ROM, t.a.v. de heer C.J. Oosterlee, Postbus 55, 3140 AB Maassluis, of per e-mail: c.j.oosterlee@maassluis.nl. Bellen kan uiteraard ook: 010-5931839. Ook kan men het digitale formulier op de startpagina van de gemeentelijke website invullen: www.maassluis.nl.