Gemeente Nijmegen

Nieuwe verkeersinrichting voor de Waterstraat

27/03/2007

Dinsdag 10 april starten de werkzaamheden in de Waterstraat om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zo komen er ter hoogte van de Niersstraat, de Kanaalstraat en het Biezenplein vluchtheuvels. Hiermee is het voor voetgangers makkelijker om de straat over te steken.

In de Waterstraat wordt verder nieuw asfalt gelegd. Bij de kruising met de Niersstraat (30 km weg) komt aan het begin van de Niersstraat een plateau, zodat verkeer vanaf de Waterstraat (50 km weg) vanzelf afremt. Dit gebeurt in het kader van Duurzaam Veilig Verkeer.

Ook de verkeersveiligheid voor de fietsers verbetert. Er komen rode fietspaden, die onderdeel blijven van de weg. Hier mag niet op worden geparkeerd. Verder verhuist de bushalte naar het Biezenplein, omdat hier meer ruimte is voor de passagiers en de bussen. De oude verkeerslichten worden verwijderd.

De Waterstraat blijft tijdens de werkzaamheden toegankelijk. Het verkeer wordt met een tijdelijk verkeerslicht over één rijbaan geleid, zodat aan de andere kant van de weg kan worden gewerkt. Dit kan wat overlast veroorzaken. De lijnbussen blijven tijdens de werkzaamheden volgens de normale route rijden. Afhankelijk van (weer)omstandigheden duren de werkzaamheden tot begin mei.

De (werk)tekeningen van de (nieuwe) situatie zijn te bekijken op www.nijmegen.nl (`werk aan de weg') of in het Open Huis, Mariënburg 75. Het Open Huis is open op: maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, dinsdag van 09.00 tot 12.30 uur en donderdag van 09.00 tot 20.00 uur.