Gemeente Barneveld


Gemeente Barneveld opent Meldpunt 'Last van de Overheid'

Afbeelding bij bericht

De gemeente Barneveld heeft vandaag dinsdag 27 maart 2007 het digitale Meldpunt Overbodige Regelgeving in gebruik gesteld. Wethouder G.J. van den Hengel deed dat door middel van een druk op de knop en het verzenden van een digitale felicitatie. Het meldpunt is te vinden op de internetsite van de gemeente Barneveld (www.barneveld.nl) via 'Directe links'.

Last van de overheid
De overheid wil de administratieve lasten voor inwoners en bedrijven zoveel mogelijk beperken. De gemeente Barneveld sluit zich hier graag bij aan. Eén van de activiteiten is het openen van een digitaal meldpunt waar inwoners, die op omslachtige procedures of onnodige briefwisselingen stuiten, hiervan melding kunnen doen. Het meldpunt biedt twee mogelijkheden om een klacht of idee te uiten: melders kunen kiezen voor het landelijke Meldpunt Last van de Overheid of rechtstreeks contact opnemen met de gemeente.


1. Landelijk Meldpunt Last van de Overheid
De gemeente Barneveld heeft zich aangesloten bij het landelijke Meldpunt Last van de Overheid, dat onder andere wordt gesteund door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De medewerkers van dit meldpunt sturen de melding direct door naar de verantwoordelijke overheidsinstantie. Dat kan de gemeente zijn, maar bijvoorbeeld ook een uitkeringsinstantie of een ministerie. De gemeente Barneveld krijgt een overzicht van alle meldingen, die zijn gedaan.
Alle meldingen worden geanalyseerd en op basis daarvan wordt geprobeerd de administratieve last terug te dringen.


2. Rechtstreeks contact met de gemeente
Het is ook mogelijk om over overbodige regelgeving rechtstreeks contact op te nemen met de gemeente, bijvoorbeeld als het om een persoonlijke of specifieke kwestie gaat. Hiervoor is een speciaal e-mailadres in gebruik gesteld: lastvandeoverheid@barneveld.nl. Wie níet over een internetverbinding beschikt kan bellen met mevr. mr. C. Hoogenraad-Tempelman: 0342-495911 of een brief sturen aan de gemeente Barneveld, ter attentie van mevr. mr. C. Hoogenraad-Tempelman, Postbus 63, 3770 AB Barneveld.

Afhandeling van meldingen
De gemeente Barneveld bekijkt of meldingen en suggesties realistisch en/of haalbaar zijn. Als de melding over de gemeente gaat, krijgt de afzender persoonlijk bericht. Daarnaast worden de aantallen en soorten meldingen jaarlijks gepubliceerd in het burgerjaarverslag.

Het Meldpunt Last van de Overheid staat op de internetsite www.barneveld.nl onder 'Directe links'.

Barneveld, 27 maart 2007

Nummer 07-033
Mutatiedatum 27/03/2007