Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 27 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 27-03-2007

Met onder meer: huiselijk geweld, jongen gewond en busbrand opgelost

Huiselijk geweld

Zaandam, maandag 26 maart 2007.

De politie heeft een 44-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van het plegen van huiselijk geweld. De man werd in zijn woning aangetroffen met zijn broer die sporen van mishandeling vertoonde. Het slachtoffer werd met onder meer hoofdletsel en verschijnselen van onderkoeling per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij is opgenomen. Forensische Opsporing doet sporenonderzoek in de woning. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Koog aan de Zaan, dinsdag 27 maart 2007, 00:56 uur.

Een 32-jarige man uit Koog aan de Zaan is aangehouden omdat hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw. De vrouw had diverse blauwe plekken en ander letsel. De verdachte, die kennelijk onder invloed van alcohol verkeerde, werd aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer wenste geen aangifte te doen van mishandeling. Er zou in het gezin regelmatig ruzie zijn tussen de ouders waarbij geweld over en weer niet zou worden geschuwd. De man werd in de loop van de dag verhoord en in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt en het meldpunt kindermishandeling wordt van de situatie op de hoogte gebracht.

Inbraak poelier

Purmerend, dinsdag 27 maart 2007, 02:25 uur.

De politie onderzoekt een inbraak bij een poeliersbedrijf aan de Flevostraat. Vermoedelijk tegen half drie in de nacht van maandag op dinsdag werd de toegangsdeur met geweld opengebroken. Een chauffeur die goederen bij het bedrijf kwam bezorgen hoorde het alarm en ontdekte de vernielde deur. Hij heeft de inbreker(s) vermoedelijk gestoord want er wordt vooralsnog niets vermist. De breeksporen op de deur worden door Forensische Opsporing onderzocht.

Jongen gewond

Volendam, dinsdag 27 maart 2007, 08:42 uur.

Een 14-jarige fietser uit Monnickendam is gewond geraakt na een aanrijding met een auto die werd bestuurd door een 52-jarige vrouw uit Purmerend. De jongen reed over het fietspad van de Kathammerzeestraat. Ter hoogte van de Kathammerzeedijk sloeg hij linksaf zonder daarbij de van achteren naderende personenauto voorrang te verlenen. De jongen werd per ambulance met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De fiets werd door de aanrijding zwaar beschadigd. Van de auto werd de voorzijde gedeukt en de voorruit vernield.

Inbreker

Zaandam, maandag 26 maart 2007, 16:12 uur.

Agenten dachten een inbreker te betrappen op de Rosmolenstraat. Zij zagen een, naar later bleek, 16-jarige jongen via een balkon een woning in gaan. In de woning werd de jongeman aangetroffen terwijl diverse lades van kasten openstonden. Hij stond niet op het adres ingeschreven en werd aangehouden. Na contact met de bewoners bleek dat het verhaal dat de jongen had verteld klopte. Hij was de sleutels van de woning van zijn ouders kwijt en ging daarom via het balkon naar binnen om schone kleren te halen. De 'inbreker' werd na verhoor naar huis gebracht met de aanbeveling om voortaan met de sleutel naar binnen te gaan.

Busbrand opgelost

Zaandam, dinsdag 27 maart 2007.

De politie denkt met de aanhouding van een 13-jarige jongen uit Amsterdam een brandstichting in een autobus te hebben opgelost. Op vrijdag 16 maart werd op de achterbank van een bus van het streekvervoer brand gesticht. De achterzijde van de bus brandde geheel uit en de brand werd geblust op de Gedempte Gracht. Na onderzoek, waarin werd samengewerkt met de busonderneming, kwam de identiteit van de verdachte boven water. De jongen gaf, na de aanhouding op dinsdag, toe dat hij met vuur had gespeeld. De benadeelde heeft aangegeven dat de geschatte schade van 125.000 euro op de ouders van de verdachte zal worden verhaald. De politie maakt proces-verbaal op ten behoeve van justitie.

Winkeldief

Purmerend, dinsdag 27 maart 2007, 12:24 uur.

De politie heeft een 19-jarige man uit Hoorn aangehouden als verdachte van diefstal uit een bouwmarkt aan de Purmersteenweg. Winkelmedewerkers hebben de man, die verbaal zeer agressief was, omsingeld op het plein voor het gemeentehuis. De toegesnelde politieagenten hebben de verdachte vervolgens onder belangstelling van toegestroomd publiek aangehouden en naar het bureau gebracht.

Voorrang

Koog aan de Zaan, dinsdag 27 maart 2007, 12:44 uur.

Een 19-jarige vrouw is gewond geraakt nadat zij op haar bromfiets werd aangereden door een personenauto die werd bestuurd door een 52-jarige man uit Wijdewormer. De automobilist reed over de Westerkoogweg vanuit de richting van de Guisweg in de richting van De Wildeman. Bij het naar rechts afslaan naar De Wildeman werd de bromfiets, die uit tegenovergestelde richting over het fietspad kwam aanrijden, geen voorrang verleend. De vrouw werd met vermoedelijk beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Proces-verbaal van de aanrijding wordt opgemaakt.