Gemeente Albrandswaard



Albrandswaard kiest voor hart en sport

In maart 2007 is in de gemeente Albrandswaard het project Kies voor hart en sport van start gaan. Dit is een project dat zich richt op het mogelijke blijvend motiveren van kinderen om in de vrije tijd deel te nemen aan sport- en bewegingsactiviteiten in de eigen regio. Maandag 26 maart geeft de wethouder Sport, Dick Roelse, als ervaringsdeskundige, van 9 tot 10 uur voorlichting bij basisschool De Parel vestiging Jan van Almondestraat in Poortugaal over het nut van sport en welke voeding hierbij van belang is.

Voor de jeugd is dit project erg belangrijk omdat lichaamsbeweging een gunstige invloed heeft op de gezondheid en het een preventieve functie heeft ten aanzien van hart- en vaatziekten. Daarnaast is sport en bewegen gewoon erg leuk om te doen en populair als vrijetijdsbesteding.
Kies voor hart en sport is een sport- en gezondheidsvoorlichting- en sportvoorlichting programma. Dit is bedoeld om jongeren aan te sporen tot sporten en kennis te laten maken met andere sporten dan de sporten die ze al beoefenen. Dit project wordt dit jaar voor de achtste keer in Albrandswaard georganiseerd, tot op heden met veel succes.

Bij dit project mogen kinderen zich inschrijven voor één van de 14 aangeboden takken van sport, die mogelijk gemaakt zijn door de sportorganisaties en verenigingen .Het is mogelijk uit de volgende sporten te kiezen: badminton bij BCN Rhoon of bij BC Portland, luchtschieten bij Schietsportvereniging t Trefpunt in Poortugaal, karate bij Karateclub Rhoon, judo bij sportvereniging W.C.R, Gamerenport of bij Body Budo World, Korfbal bij R.W.A., tennis bij LTC Rhoon, atletiek bij Energie in Barendrecht, bodyjam, bodypump en Jiujitsu bij Body Budo World, boksen bij Chris de Korte en ginga, kickfun en zelfverdediging bij Gamerensport.

Dick Roelse en Erwin de Jongh doen aan bodyjam
De kennismakingslessen zijn in week 12 van start gegaan. De kinderen proberen hierbij een sport uit, leren een aantal belangrijke technieken en kunnen samen met de sportleider bekijken of de sport iets voor hen is. Wethouder Dick Roelse en de voorzitter van de sportstichting Albrandswaard Erwin de Jongh, doen dinsdag 27 maart van 16.00 tot 17.00 uur mee aan een proefles bodyjam bij Body & Budo World Arshak aan de Langstraat 2 in Portland.