Verzamelpersbericht dinsdag

's-Hertogenbosch, 27-03-2007

Tweede inbreker aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft maandag in een woning aan de Zevende Donk in s-Hertogenbosch een 19-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij een inbraak op 19 maart in een school aan de Hambakendreef. Bij de inbraak werd o.a. een beamer buitgemaakt. Op 19 maart jl. werd al een 18-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op heterdaad aangehouden. Twee andere mannen, waaronder de nu aangehouden verdachte, wisten te ontkomen. Ook de 19-jarige Bosschenaar is voor nader onderzoek ingesloten.

Politie houdt man aan op gestolen bromfiets

s-Hertogenbosch De politie heeft maandagmiddag op de Koninginnelaan in s-Hertogenbosch een 19-jarige Vughtenaar aangehouden op een gestolen bromfiets. Agenten zagen hem zonder helm rijden en lieten hem stoppen. Bij verdere controle bleek dat de bromfiets op dinsdagavond 27 februari 2007 in de Arena was ontvreemd. De man is aangehouden en ingesloten.

Politie houdt man aan met ongeldig rijbewijs

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagmiddag een 33-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Zevende Reit aangehouden voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De man liep tegen de lamp bij een routinecontrole. Proces-verbaal is opgemaakt.

Politie houdt twee jongens aan voor openlijke geweldpleging

Sint Oedenrode De politie heeft maandagavond en dinsdagmorgen in Sint Oedenrode respectievelijk een jongen van 16 jaar en een jongen van 15 jaar uit die plaats aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het tweetal wordt ervan verdacht op o.a. de Bieslook in Sint Oedenrode zonder enige reden een 15 jarige plaatsgenoot die naar huis fietste, te hebben lastiggevallen. De twee pakten een kledingstuk van het slachtoffer af, schopten tegen zijn fiets en sloegen hem. Daarnaast bedreigden zij de jongen verbaal. Het slachtoffer hield aan de geweldpleging lichte verwondingen en een beschadigde fiets over. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Politie zoekt getuigen vernielingen

Boxtel De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over een aantal vernielingen die afgelopen zaterdagvond rond 23.00 uur op Schijndelseweg in Boxtel zijn gepleegd. Een groep jongeren gooide een plantenbak door een raam van het pand en vernielden de ruit van een bedrijfswagen. Verder vernielden deze jongeren van acht autos aan het Hoogheem een ruit. Getuigen kunnen bellen via telefoonnummer 0900 8844.

Politie houdt man aan voor betrokkenheid sigarettendiefstal

Boxtel De politie heeft dinsdagmorgen op de Bosscheweg in Boxtel een 39-jarige man uit Breda aangehouden voor betrokkenheid bij diefstal van een grote hoeveelheid dozen sigaretten uit zijn bedrijfsauto. De man had zijn auto geparkeerd op het parkeerterrein en zou volgens een getuige anderen in de gelegenheid hebben gesteld zijn auto leeg te laten halen. De man meldde daarna een inbraak in zijn bedrijfswagen bij de politie. Hij is aangehouden en ingesloten.

Politie houdt jongen aan voor mishandeling vader

Veghel De politie heeft maandagavond in zijn ouderlijke woning in Veghel een 18-jarige jongen aangehouden voor mishandeling van zijn vader. De twee kregen een woordenwisseling over een financiële kwestie. De jongen gooide daarop de eetkamertafel met servies om en sloeg zijn vader diverse keren in het gezicht. Het slachtoffer hield daar een paar bulten aan over. De zoon is ingesloten.

Meisjes gewond bij aanrijding

Uden Dinsdagmorgen zijn op de rotonde in de Koopmanstraat in Uden een 68-jarige Udense automobiliste met twee Udense fietsters van 15 en 17 jaar oud met elkaar in aanrijding gekomen. De automobiliste verleende het tweetal geen voorrang. Het 17-jarige meisje is met een zwaar gekneusde heup naar het ziekenhuis overgebracht. Hetzelfde geldt voor het 15-jarige meisje, zij liep een gebroken pols op.

Man aangehouden voor bedreiging gemeenteambtenaar

Oss De politie heeft dinsdagmorgen op de Kruisstraat in Oss een 50-jarige Ossenaar aangehouden voor bedreiging en het spugen in de richting van een 60-jarige gemeenteambtenaar. De ambtenaar wilde de man bekeuren voor het los laten lopen van een hond. De verdachte gedroeg zich daarop zeer onredelijk en ging zijn woning binnen. Hij is korte tijd later aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Politie houdt gesignaleerde man aan

Boxmeer De politie heeft maandagavond op de St. Anthonisweg in Boxmeer een 28-jarige Amsterdammer aangehouden bij een routinecontrole. De man bleek een rijbewijs te hebben dat ongeldig was verklaard. Daarnaast had hij een dolkmes bij zich en moest hij nog een geldboete van 243,75 betalen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.