Politie Midden- en West Brabant

Nieuwsberichten politiedistrict Breda

BREDA, 27 maart 2007

Aanhoudingen wegens mishandeling

BAARLE-NASSAU: De politie heeft maandagavond rond 22:15 uur een 35-jarige inwoner van Doetinchem aangehouden wegens de mishandeling van een 48-jarige man uit Baarle-Nassau. De verdachte zou maandagmiddag rond 15:00 uur in de Oordeelsestraat het slachtoffer hebben geslagen en ook diens telefoon hebben afgepakt. De man kwam zich op last van de politie maandagavond melden op het bureau. De 42-jarige ex-vriendin, eveneens uit Baarle-Nassau, van het slachtoffer zou ook betrokken zijn bij de mishandeling. Zij had kennelijk zakelijke problemen met haar ex en de verdachte uit Doetinchem zou haar hebben willen helpen. Dit is echter uit de hand gelopen. Om uit te vinden wat haar rol precies was, hield de politie de vrouw donderdagmiddag rond 15:40 al aan in haar woonplaats. Duidelijk is wel dat zij het slachtoffer niet heeft mishandeld. De twee zijn lopende het onderzoek van de politie in verzekering gesteld.

Winkeldiefjes aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 16:00 uur in de Karrestraat een 13-jarig meisjes uit Rijen, een 14-jarig meisje uit Breda en een 13-jarig meisje uit Bavel aangehouden wegens winkeldiefstal. De drie zouden een grote hoeveelheid sierraden hebben gestolen afkomstig uit verschillende winkels. In een winkel de Karrestraat kreeg beveiligingspersoneel het vermoeden dat de meisjes spullen aan het stelen waren. In de tassen bleek inderdaad gestolen waar, ook uit andere winkels te zitten. Hierop werd de politie ingeschakeld. De meisjes zijn overgebracht naar het bureau en verhoord. Daarna zijn ze aan hun ouders overgedragen. Hun straf wordt nog bepaald.

Aangehouden wegens huiselijk geweld

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandagavond rond 22:10 uur een 18-jarige man uit Etten-Leur in zijn woning aangehouden wegens huiselijk geweld. Hij zou eerder op de avond zijn moeder een klap in het gezicht en een schop tegen haar been hebben gegeven. De man is overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.

Politie controleert het verkeer

BREDA: De politie heeft dinsdagochtend van 09:15 uur tot 14:45 uur een snelheidscontrole gehouden in de Backer en Ruebweg. Deze locatie is één van de tien trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen terug te dringen.De maximumsnelheid op dat traject is 70 km/u. 4409 automobilisten passeerden de controlepost. 28 van hen deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u. De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie, gemeente en de provincie Noord-Brabant. Op deze plaatsen vonden de laatste drie jaar meer dan 600 letselaanrijdingen plaats. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid.

Agressieve verkoper aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdagochtend rond 11:15 uur een 37-jarige zwerver aangehouden in de Ginnekenstraat. De man was daar bezig met de verkoop van de straatkrant maar gedroeg zich erg agressief tegenover het winkelend publiek, met name oudere mensen. Ook bleek de man een ongeldige vergunning te hebben en mocht dus geen kranten verkopen. Toen hij zich ook nog beledigend uitliet tegenover de politie was de maat vol. Hij kon mee naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Manfredi Mauro