PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 27 maart 2007

PvdA: ruim baan voor amateurvoetbal in Rotterdam

De PvdA-fractie wil dat er een gezond voetbalklimaat is in Rotterdam. Er moeten goede en bereikbare velden zijn, deugdelijke accommodaties en goed georganiseerde voetbalclubs.

Naar aanleiding van de Collegenota "Visie Voetbal Vitaal 2010" zal de Rotterdamse politiek binnenkort uitgebreid spreken over het voetbalbeleid. De PvdA deelt de mening van het College dat er iets moet gebeuren met het amateurvoetbal en dat er meer rendement uit de velden moet worden gehaald.

Woordvoerder Birsel Gülmüs: "Voorop staat dat er redelijkerwijs rekening moet worden gehouden met de wensen van de clubs en hun leden. Niet alle clubs staan er financieel goed voor en bovendien zijn daarin soms flinke fluctuaties. De PvdA vindt dat de gemeente samen met de bonden moet streven naar goede en gezonde clubs. Daar hoort ook ondersteuning bij. Je kan niet de hele problematiek op de schouders van de clubbesturen leggen".

In de voorbereiding van de discussie over de nota van het College zal de PvdA fractie met de voetbalclubs in gesprek te gaan en te blijven. Birsel Gülmüs: "Het college wil van 75 naar 50 clubs. Wij vinden het belangrijk dat in zo'n fusieproces de identiteit en sfeer, dus de diversiteit van de voetbalclubs, in stand blijft. Nu bestaat het idee dat alles al geregeld is, maar dat is niet zo. Er is nog volop inspraak mogelijk".

De PvdA is tegen het plan van het College om de vrijkomende voetbalvelden te bestemmen voor woningbouw. "Het moeten sportvelden blijven", zegt Gülmüs.

Voor de redactie:

Meer informatie bij Woordvoerder Sport en Recreatie

Birsel Gülmüs

b.gulmus@raad.rotterdam.nl

06-53 65 08 73

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 9368, 06-12 355 791

msmits@stadhuis.rotterdam.nl