Senternovem


27-03-2007 | Ideas - PC vergadering 26 maart 2007

Op 26 maart 2007 werd in Brussel een vergadering gehouden voor Programma Comité leden voor het Ideas programma. Enkele interessante punten uit deze vergadering:


1^e Call voor de Starting Grants

Professor Kafatos, President van de Scientific Council, benadrukte dat er niet twee keer financiering voor hetzelfde project aangevraagd kan worden. In de zelfevaluatie, onderdeel van de aanvraag, dienen onderzoekers aan te geven dat zij het geld nodig hebben om hun eerste onderzoeksteam op te zetten of om hun eerste onderzoeksteam te consolideren. Daarnaast benadrukte Prof. Kafatos dat het onderzoek de wetenschap verder moet brengen. Multidisciplinaire voorstellen en `high risk/high gain' projectvoorstellen maken een kans gehonoreerd te worden. De nieuwe Guide for Applicants zal deze week gepubliceerd worden op de ERC website. De pre-registratie verloopt naar verwachting van het totale aantal verwachte voorstellen, dat rond de 3000 zal liggen.

Advanced Investigator Grants

De call voor de Advanced Grants wordt waarschijnlijk eind juli/ begin augustus 2007 gepubliceerd met een deadline in november 2007. In tegenstelling tot de Starting Grants moet in de eerste fase al een volledig voorstel ingediend worden, inclusief een uitgebreide synopsis, waarbij in de eerste fase alleen de synopsis wordt geëvalueerd.
De aanwezige leden van de Scientific Council benadrukten de wetenschappelijke onafhankelijkheid die de gast-instelling aan de wetenschapper moet geven. De Advanced Grants steunen de allerbeste onderzoeksgroepen en onderzoekers die hun eigen onderzoekslijn voort willen zetten.
Voor deze call zullen ongeveer 300 grants gehonoreerd worden.