DSM


DSM bouwt nieuwe fabriek voor technische kunststoffen in India

Koninklijke DSM N.V. (DSM), 's werelds grootste leverancier van producten voor de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën, heeft vandaag bekendgemaakt dat de onderneming gaat investeren in een nieuwe fabriek in India voor de productie van compounds van technische kunststoffen. De fabriek zal worden gebouwd in de industriële zone Ranjangaon MIDC, ongeveer 60 km van Pune. De nieuwe fabriek betekent een verdrievoudiging van de capaciteit voor de productie van Akulon® PA6, Arnite® PBT en PET en Stanyl® PA46 in India. Deze materialen worden gebruikt voor de fabricage van vormdelen voor de automobielindustrie, de elektrotechnische en elektronica-industrie, de consumentenmarkt en de industriële markt.

India is een van de snelst groeiende economieën in de wereld en speelt daarom een belangrijke rol binnen de Vision 2010-strategie van DSM. Een van de drie speerpunten van deze strategie is namelijk uitbreiding in opkomende economieën. DSM is sinds 1998 rechtstreeks actief in India met de verkoop en productie van technische kunststoffen. Daarbij worden groeicijfers gerealiseerd die consequent ruim boven de marktgroei liggen. DSM is in India marktleider met producten op basis van Akulon® PA6, Arnite® PBT en PET, Stanyl® en Arnitel®. Met de bouw van de nieuwe fabriek onderstreept DSM zijn betrokkenheid bij de Indiase markt op de lange termijn. De fabriek zal leiden tot een verdere verhoging van de service aan klanten en zal afnemers in India een betere toegang geven tot DSM's wereldwijde technologische basis.

DSM zal in de nieuwe fabriek dezelfde hoge normen op technologisch en milieugebied hanteren als in zijn andere fabrieken overal ter wereld. De fabriek zal worden uitgerust met de beste systemen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieuzorg en zal worden gebaseerd op de modernste compounderingstechnologie. Met deze fabriek zal DSM de komende jaren kunnen voorzien in de groeiende vraag vanuit de Indiase markt. Bovendien wordt in het ontwerp van de fabriek rekening gehouden met de mogelijkheid van verdere capaciteitsuitbreidingen in de toekomst.

Deze nieuwe investering in India is een belangrijke stap vooruit in het kader van onze concernstrategie Vision 2010 - Building on Strengths, waarin veel nadruk ligt op uitbreiding van onze aanwezigheid in opkomende economieën zoals India," verklaart Jos Goessens, directeur van DSM Engineering Plastics. "Wij zijn onder de indruk van de groei van onze activiteiten in India. Deze nieuwe fabriek voorziet niet alleen in de groeiende vraag vanuit alle belangrijke gebruikerssegmenten maar betekent ook een verdere verhoging van onze service aan de snelgroeiende Indiase automobielsector. Wij helpen die sector bij het besparen van kostbare energie door creatieve, innovatieve oplossingen aan te dragen. Daarmee draagt deze investering bij aan nog een ander speerpunt van de Vision 2010-strategie, te weten marktgedreven groei en innovatie."

DSM
DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, coatings en verf, producten voor de bouw en elektrotechnische en elektronica-producten. DSM's strategie, genaamd Vision 2010 - Building on Strengths, is gericht op versnelde winstgevende en innovatieve groei van de specialty-activiteiten van de onderneming. De pijlers van deze strategie zijn marktgedreven groei en innovatie en uitbreiding in opkomende economieën. DSM heeft een jaaromzet van ruim ¤8 miljard en biedt werk aan zo'n 22.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De onderneming heeft vestigingen in Europa, Azië, Afrika, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com

DSM Engineering Plastics
DSM Engineering Plastics is een businessgroep die deel uitmaakt van het cluster Performance Materials van DSM. De businessgroep behaalde in 2006 een omzet van EUR 1005 miljoen (inclusief de omzet van DSM Dyneema) en heeft wereldwijd circa 1300 werknemers in dienst. DSM Engineering Plastics is een van 's werelds meest vooraanstaande producenten van technische thermoplasten en beschikt over een brede portfolio van hoogwaardige producten, waaronder Stanyl® PA 46 en Akulon® 6 en 66 polyamiden, Arnitel® TPE-E, Arnite® PBT en PET polyesters, Xantar® polycarbonaat en Yparex® extrudeerbare lijmharsen. Deze materialen worden gebruikt in technische onderdelen voor elektrische en elektronische apparatuur en auto's, in barrièrefolie voor verpakkingsdoeleinden en in vele mechanische toepassingen en extrusietoepassingen. Met Stanyl® is de businessgroep wereldmarktleider op het gebied van hittebestendige polyamiden. Akulon®, Arnite®, Arnitel®, Stanyl®, Xantar® en Yparex® zijn geregistreerde handelsmerken van DSM Engineering Plastics. Dyneema® en Dyneema Purity® zijn handelsmerken en toepassingen die eigendom zijn van Koninklijke DSM N.V.

DSM Corporate Communications
Nelleke Barning
tel. +31 (0) 45 5782017
fax +31 (0) 45 5740680
e-mail media.relations@dsm.com
DSM Investor Relations
Dries Ausems
tel. +31 (0) 45 5782864
fax +31 (0) 45 5782595
e-mail investor.relations@dsm.com