Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe presenteert twee edities van Photoshop CS3

Photoshop CS3 en Photoshop CS3 Extended verleggen de grenzen van digitale beeldbewerking

Amsterdam, 27 maart 2007 ­ Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) introduceert vandaag Adobe® Photoshop® CS3 en Photoshop CS3 Extended, twee nieuwe edities van de professionele industriestandaard voor digitale beeldbewerking. Photoshop CS3 is een uitgebreide upgrade en biedt nieuwe innovaties op het gebied van bewerking en productiviteit voor ontwerpers en fotografen. De aanvulling van een totaal nieuwe versie van Photoshop, Photoshop CS3 Extended, betekent dat creatieve professionals nieuwe dimensies in digitale beeldbewerking kunnen gaan ontdekken met behulp van Photoshop CS3 plus nieuwe tools voor 3D, motion graphics en het meten en analyseren van beelden. Photoshop CS3 Extended verlegt de grenzen van digitale beeldbewerking door de workflow te vereenvoudigen voor professionals in de architectuur, de bouw, de medische wereld en de wetenschap.

Photoshop CS3 en Photoshop CS3 Extended zijn verkrijgbaar als stand-alone applicaties of als componenten van Adobe's uitgebreide Creative Suite® 3-familie (zie apart persberichten). De software zal beschikbaar zijn als Universal-applicatie voor de PowerPC en Intel-gebaseerde Macs en ondersteunt zowel Microsoft® Windows® XP als Windows Vista. Gebruikers zullen betere prestaties en een hogere snelheid Photoshop CS3 ervaren wanneer de software draait op Intel-gebaseerde Macintosh-systemen en de nieuwste Windows-hardware.

"Dit is het jaar waarin Photoshop boven zichzelf uitstijgt", zegt Deborah Whitman, Vice President Product Management for Digital Imaging bij Adobe. "In deze release hebben we de professionele industriestandaard uitgebreid met een groot aantal mogelijkheden voor ontwerpers en fotografen. We leveren Photoshop CS3 en Photoshop CS3 Extended aan een nieuw soort crossmediale creatieve professionals en vergroten de mogelijkheden voor architecten, wetenschappers en dokters."

Geavanceerde tools voor ontwerpers en digitaal fotografen in Photoshop CS3

Photoshop CS3 Beta-testers hebben bevestigd dat deze release een must-have is voor ontwerpers en fotografen. Met de nieuwe mogelijkheden voor geavanceerde compositie kunnen ontwerpers automatisch verschillende Photoshop-lagen of beelden gebaseerd op dezelfde content uitlijnen. De Auto-align Layers-functie biedt snelle analyse van details en bewegingen en roteert of voegt afwijkende lagen samen om ze perfect uit te lijnen. De Auto-blend Layers-functie mixt de kleuren en schaduwen voor een goed resultaat.

Met de nieuwste versie van Camera Raw kunnen fotografen raw-beelden sneller en met een hogere conversie-kwaliteit bewerken. Deze release ondersteunt ruim 150 raw-formaten, JPEG en TIFF-bestanden en is compatibel met Adobe Photoshop Lightroom(TM) en nieuwe tools als Fill Light en Dust Busting.

Beeldanalyse, 3D en motion-ondersteuning in Photoshop CS3 Extended Photoshop CS3 Extended bevat alle features uit Photoshop CS3 plus extra, gespecialiseerde features zoals ondersteuning van 3D- en video-workflows, animatie en diepgaande beeldanalyses. Met de ondersteuning van populaire 3D-formats kunnen creatieve professionals 3D-content renderen en samenvoegen in hun 2D-composities, inclusief textuurbewerking op 3D-modellen. Met de Enhanced Vanishing Point kunnen ontwerpers in perspectief meten en ook exporteren vanuit Enhanced Vanishing Point naar een 3D-model. Voor video-postproductie bevat Photoshop CS3 Extended videoformaten en laagondersteuning om videobestanden per frame te bewerken. Het resultaat kan geëxporteerd worden naar verschillende formaten, inclusief Flash®. Voor gebruik in markten als de industrie en de medische wereld rekent het Measurement Log-palet een aantal waarden uit binnen een beeld, voegt de Scale Marker eenvoudig grafieken toe aan elk beeld en tekent de nieuwe Count-tool feature in een afbeelding, eenvoudigweg door erop te klikken.

"We schatten dat 98 procent van alle videogames op de markt gecreëerd worden met Photoshop", zegt Michael Casalino, Senior Environment Artist bij Electronic Arts Sports. "De aanvullingen in Photoshop CS3 en Photoshop CS3 Extended maken de software nog geschikter voor ons, met functionaliteiten als de nieuwe 3D-bewerkingstools waardoor gebruikers naadloos 3D-content kunnen gebruiken in de beeldbewerkingsworkflow."

Adobe Device Central (zie apart persbericht) is nieuw binnen Photoshop CS3 en de Adobe Creative Suite 3-familie en vergroot de productiviteit van creatieve professionals die content ontwikkelen voor mobiele apparaten.

Over het Adobe Photoshop-portfolio

Adobe biedt de juiste Photoshop voor ieder type gebruiker. Photoshop CS3 en Photoshop CS3 Extended zijn het hart van de Photoshop-familie. Het portfolio omvat ook Adobe Photoshop Lightroom(TM), een volledig digitale donkere kamer voor professionele fotografen en serieuze amateurs, Adobe Photoshop Elements, dat mogelijkheden biedt voor het bewerken en delen van beelden voor enthousiaste hobbyisten en de gratis Adobe Photoshop Album Starter Editie, bestemd voor de basisfotograaf .

Prijzen en beschikbaarheid

Adobe Photoshop CS3 en Adobe Photoshop CS3 Extended zullen vanaf april 2007 beschikbaar zijn via geautoriseerde resellers en via de Adobe Store op www.adobe.com/store. De adviesverkoopprijs voor Photoshop CS3 is 689 euro en 1069 euro voor Photoshop CS3 Extended. Upgradeprijzen zijn beschikbaar. Voor gedetailleerde informatie over features, upgrades, prijzen en internationale versies bezoekt u www.adobe.nl/photoshop. Prijsinformatie over de Nederlandse versies zal bij beschikbaarheid van de software worden gecommuniceerd.

Graphic-, web-, video en audio professionals, developers en fotografen kunnen Adobe Creative Suite 3 in aktie zien tijdens Adobe Live! 2007. Dit jaarlijkse evenement voor creatieve professionals zal plaatsvinden op 30 en 31 mei in de RAI Amsterdam. Voorregistratie is mogelijk via de evenementen sectie op www.adobe.nl

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Een PDF van het persbericht vindt u hier: http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/mar2007/CS3_Photoshop_E.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2007 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Creative Suite, Dreamweaver, Flash, Illustrator, Lightroom, and Photoshop are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. Mac and Mac OS are trademarks of Apple Computer, Inc., registered in the United States and other countries. Microsoft, Windows, and Vista are either registered trademarks or trademarks of Microsoft Corporation. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com