Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe introduceert krachtige nieuwe InDesign CS3 release

Nieuwe InCopy CS3 en InDesign CS3 Server bieden innovatieve publishing-oplossingen

Amsterdam, 27 maart 2007 ­ Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) introduceert vandaag Adobe® InDesign® CS3-software, de nieuwste versie van het professionele en succesvolle pagina-layout programma. InDesign CS3 biedt het hoofd aan uitdagingen op het gebied van ontwerp, efficiëntie en output en vereenvoudigt daarmee de dagelijkse werkzaamheden van ontwerpers, redacteuren, drukkerijen en IT-professionals. InDesign CS3 biedt krachtige, maar gebruiksvriendelijke tools die creatieve ontdekkingen mogelijk maken, productiviteit stroomlijnen, samenwerking verbeteren en de layout en productie van complexe documenten automatiseren. De software is de hoeksteen van Adobe's uitgebreide publishing-oplossing, die ook Adobe InCopy® CS3 en Adobe InDesign CS3 Server omvat.

InDesign CS3 zal beschikbaar zijn als stand-alone applicatie of als onderdeel van de Design Premium- en Standard-edities van Adobe Creative Suite® 3 (zie apart persbericht) en Adobe Creative Suite 3 Master Collection. De software zal beschikbaar zijn als Universal-applicatie voor PowerPC- en Intel-gebaseerde Macs en zal zowel Microsoft® Windows® XP als Windows Vista(TM) ondersteunen. Gebruikers zullen betere prestaties en een hogere snelheid ervaren wanneer de software draait op Intel-gebaseerde Macintosh-systemen en de nieuwste Windows-hardware.

"InDesign CS3 is aangepast en gemodelleerd naar aanleiding van verzoeken van onze klanten. Het biedt veel nieuwe features die beantwoorden aan de eisen van de huidige workflows, inclusief goede prestaties en toegevoegde ondersteuning voor Intel-gebaseerde Macintosh-systemen en Vista-gebaseerde PC's", zegt Mark Hilton, Vice President of Creative Solutions bij Adobe. "InDesign heeft wereldwijd momentum opgebouwd door de brede adoptie en de groei van een levendig partner-ecosysteem. Deze nieuwe versie legt wederom de lat hoog, doordat ontwerpers efficiënter kunnen zijn en uitstekende content en betrouwbare output kunnen creëren."

Toegenomen productiviteit en innovatieve creatieve features

InDesign CS3 zit vol met aanvullingen voor het optimaliseren en versnellen van het ontwerpen, bewerken en produceren van documenten van elke omvang. Productiviteitsfeatures, waaronder Multi-file Place, uitgebreide Quick Apply, Advanced Find/Change en fast frame fitting, maken tijdrovende en saaie ontwerptaken overbodig. Met tabel- en celstijlen kunnen gebruikers snel een hele tabel vormgeven of een ontwerp toepassen op delen van het document zoals headers en footers. Door de export van op standaarden gebaseerde XHTML vanuit InDesign CS3 naar Adobe Dreamweaver® CS3 kan content die bedoeld was voor print hergebruikt worden voor het web. Door ingebouwde XHTML-export naar Adobe Digital Editions kunnen gebruikers dynamische, reflow-centric content genereren voor Adobe's nieuwe rijke internetapplicatie voor het lezen en beheren van digitale publicaties. Met de toevoeging van geautomatiseerde variabelen voor bullets en numbering en tekst zijn er tools voor het snel creëren en behouden van consistente ontwerpen in grote documenten. Het is nu mogelijk om opmaak dynamisch te genereren door het toekennen van regels aan ingevoerde XML-content. Hiermee kunnen uitgevers de creatie van rijke en gepersonaliseerde documenten automatiseren.

Gebruikers van InDesign CS3 kunnen nu vrijer experimenteren met ontwerpen door het toepassen van bekende visuele effecten uit Photoshop, zoals bevel, emboss en satin. Er is volledige ondersteuning voor blending modes, opacity en andere opties. Door fijnere transparantiemogelijkheden kunnen gebruikers instellingen in fill, stroke en tekst onafhankelijk van elkaar aanpassen, voor een visueler en meer genuanceerd ontwerp.

Flexibele oplossingen voor iedere publishing-workflow

InDesign CS3 is een integraal onderdeel van een flexibele publishing-oplossing die ook Adobe InCopy CS3 en InDesign CS3 Server omvat. InCopy CS3 is een professioneel schrijf- en bewerkingsprogramma dat nauw geïntegreerd is met InDesign CS3. Ontwerpers, schrijvers en redacteuren kunnen daardoor samenwerken in een gemeenschappelijke workflow. InDesign CS3 Server brengt high-end compositie en opmaak naar een serverplatform, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor de automatisering van redactionele workflows, creatie, data-gedreven en gepersonaliseerd publiceren en template-gebaseerde web-to-print oplossingen. De InDesign-productfamilie is uit te breiden met standaard programmeertechnologieën zoals C++, Javascript, AppleScript en VBScript. Zo is het mogelijk om oplossingen op maat te ontwikkelen die geschaald kunnen worden naar de specifieke behoeftes van een uitgever.

Prijzen en beschikbaarheid

Adobe InDesign CS3 en Adobe InCopy CS3 zijn in april 2007 beschikbaar via de Adobe Store op www.adobe.com/store en geautoriseerde resellers. De adviesverkoopprijs voor Adobe InDesign CS3 is 869 euro. Voor meer informatie over features, upgrades, prijzen en internationale versies bezoekt u www.adobe.nl/indesign. Prijsinformatie over de Nederlandse versies zal bij beschikbaarheid van de software worden gecommuniceerd.

Graphic-, web-, video en audio professionals, developers en fotografen kunnen Adobe Creative Suite 3 in aktie zien tijdens Adobe Live! 2007. Dit jaarlijkse evenement voor creatieve professionals zal plaatsvinden op 30 en 31 mei in de RAI Amsterdam. Voorregistratie is mogelijk via de evenementen sectie op www.adobe.nl

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Een PDF van het persbericht vindt u hier: http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/mar2007/CS3_Indesign.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2007 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Creative Suite, Digital Editions, InCopy, InDesign, Dreamweaver and Photoshop are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. Mac and Mac OS are trademarks of Apple, Inc., registered in the United States and other countries. Microsoft, Windows, and Vista are either registered trademarks or trademarks of Microsoft Corporation. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com