Gemeente Hoorn


Superverjaardagsreceptie 650 jaar Hoorn

27 maart 2007 - De verjaardagsreceptie in Schouwburg het Park voor alle jarigen in Hoorn was een groot succes. De receptie was georganiseerd om te vieren dat Hoorn op 26 maart 650 jaar geleden stadsrechten kreeg.

Tijdens de bijeenkomst vond de presentatie plaats van de Hoornse postzegel in de serie Mooi Nederland. Burgemeester Onno van Veldhuizen: In het verleden kende Hoorn een eigen munt en eigen metriek stelsel. Vandaag, op de 650ste verjaardag van de stad, hebben we voor het eerst in al die jaren een eigen postzegel!

Op zaterdag 17 maart ging het feestjaar officieel van start met een indrukwekkende historische optocht. De echte verjaardag wilde de gemeente niet ongemerkt voorbij laten gaan. Vandaar de bijzondere verjaardagsreceptie met zoveel mogelijk inwoners van Hoorn die op 26 maart jarig zijn. Van de 181 mensen die op die dag jarig zijn, hebben ongeveer 100 van de uitnodiging gebruik gemaakt. De oudste aanwezige jarige is 88 jaar geworden en de jongste 1 jaar.

Velletje postzegels
Burgemeester Onno van Veldhuizen ontving tijdens de bijeenkomst de eerste Mooi Nederland Hoorn postzegel. Op deze postzegel staat o.a. de historische haven met de Hoofdtoren afgebeeld. Sinds 2005 eert TNT Post Nederlandse steden en dorpen met een eigen postzegel in de serie Mooi Nederland. De serie wordt dit jaar ontworpen door bureau Overburen uit Amsterdam. De velletjes met vijf postzegels zijn vanaf vandaag voor 2,20 verkrijgbaar bij de kantoren van TNT Post, de Collect Club en diverse kiosken in Hoorn.

Ansichtkaarten
Vier fotografen uit Hoorn hebben meegewerkt aan een serie van vier ansichtkaarten in het kader van Hoorn 650. Ook deze kaarten zijn tijdens de receptie gepresenteerd. Alle jarigen hebben een setje ontvangen. Andere programmaonderdelen waren een groepsfoto met de 100 jarigen, het zingen van het Hoorn 650 stadslied onder begeleiding van een accordeonist en een gezellig samenzijn van de jarigen en hun aanhang.

Beschuit met muisjes
Op de geboortedag werd op basisscholen in Hoorn beschuit met muisjes uitgedeeld. In de hal van het stadhuis kregen (jonge) bezoekers een speciale Hoorn 650-ballon en werden eenhoorntjes uitgedeeld, het Hoorn 650-koekje.