Faillissement Van Doorne's Bedrijfswagenfabriek DAF B.V.

27.03.2007 / 08:53 / Rubriek: Economie / Organisatie: Curatoren daf

Curatoren daf

Faillissement Van Doorne's Bedrijfswagenfabriek DAF B.V. ('Van Doorne')

Eindhoven, 26 maart 2007- De laatste fase van de afwikkeling van het begin 1993 failliet verklaarde Van Doorne is ingegaan.
Heden werd door de Curatoren het 23ste Openbare Verslag over de toestand van de boedel ter griffie van de Rechtbank 's-Hertogenbosch gedeponeerd.
Het verslag is tevens geplaatst op de website van het kantoor van Curator Deterink (www.hollandlaw.nl).

Mede in verband met het feit, dat de DAF obligaties, betrekking hebbende op de in 1988 uitgegeven fl. 150 miljoen 6 3/4 procent obligatielening nog steeds officieel Euronext genoteerd staan, wordt tegelijkertijd met de deponering van het 23e Openbare Verslag, door middel van dit persbericht bekend gemaakt dat, naar de thans bestaande inzichten, de uitkering op de vorderingen van obligatiehouders +/- 38,38 procent zal bedragen. Dit komt neer op een uitkering van +/- 26,1 miljoen euro.

De thans nog resterende vordering van het DAF Pensioenfonds ad +/- 5,6 miljoen euro zal volledig worden betaald evenals de erkende preferente vorderingen ad 20.662.775,42 euro, waaronder de erkende SUM-vorderingen van werknemers en vorderingen van de Belastingdienst en het UWV.
Concurrente schuldeisers zullen +/- 8,69 procent van hun vordering ontvangen. Dit komt neer op een uitkering van +/- 12,5 miljoen euro.

In totaal zal naar verwachting +/- 65 miljoen euro kunnen worden uitgekeerd. Het exacte bedrag van de uitkeringen zal afhankelijk zijn van een door Curatoren met alle betrokken partijen, waaronder de Leyland DAF liquidators, de Stichting Ofasec, de banken, NTM (de obligatiehouders) en de Stichting Oblidaf (welke Stichting een claim pretendeert te hebben op Ofasec en ABN AMRO) te treffen finale regeling.

Curatoren verwachten het faillissement in de loop van 2007 te kunnen afwikkelen, afhankelijk van het verloop van de lopende onderhandelingen over deze finale regeling.

De hiervoor geschetste vooruitzichten op uitkeringen zijn, gezien de nog lopende onderhandelingen, niet definitief en hebben louter het karakter van 'verwachtingen naar thans bestaande inzichten'. Het risico dat de uitkering lager zal uitvallen, blijft bestaan. Concrete aanspraken kunnen aan deze verwachtingen niet ontleend worden. Curatoren behouden zich dan ook alle rechten voor.

Namens Curatoren DAF

Louis Deterink

(secretariaat Holland Van Gijzen: Lia van Kemenade +31 (0)40 26 26 528)