Andreas Tesch nieuwe directeur Atradius Global

27.03.2007 / 09:03 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Atradius n.v.

Atradius n.v.

Andreas Tesch nieuwe directeur Atradius Global

AMSTERDAM, March 27 /PRNewswire/ --


- Tommie Sjödahl wordt directeur Global Business Development

Andreas Tesch is benoemd tot directeur van Atradius Global en New Markets. Tesch is de opvolger van Tommie Sjöhdal en wordt verantwoordelijk voor de internationale (Global) kredietverzekeringsportefeuille van Atradius. Atradius Global realiseerde de afgelopen drie jaar een groei van 16 procent.

Andreas Tesch (37) kwam in 2001 bij kredietverzekeraar Atradius in dienst als directeur Corporate Development. In 2004 werd hij directeur Risk Services Centraal- en Oost Europa.

Tesch: "Het concept van Atradius Global is op maat gesneden voor de specifieke behoeften van bedrijven met vestigingen in diverse landen. We hebben een platform gecreëerd waardoor we uiterst complexe risicomanagementstructuren kunnen stroomlijnen en vereenvoudigen. De polis wordt aangepast aan de structuur en werkwijze van de multinational waardoor de service, de informatiekwaliteit en de breedte van de risicodekking aanzienlijk verbeterd wordt."

Tommie Sjödahl (56) droeg in belangrijke mate bij aan de groei van Atradius Global. Eerst als teamlid - bij de introductie van het Global concept tien jaar geleden - en sinds 1999 als directeur. Als directeur Global Business Development wordt Sjödahl verantwoordelijk voor de groei van Atradius in nieuwe markten. Expansie in nieuwe markten is één van de belangrijkste doelstellingen van Atradius.

Sjödahl trad in 1992 bij Atradius in dienst als directeur van NCM Kreditförsäkring AB in Zweden. In 1997 werd hij Regional Business Unit Director van de Global Business Unit in Amsterdam.

Sjödal: "De groei van Atradius Global kwam eerst tot stand door dienstverlening aan multinationals die actief zijn op grote, ontwikkelde markten. Nu verleggen wij onze aandacht naar uitbreiding van de business in nieuwe markten. Dit is een voorwaarde voor verder succes; zowel voor onze Global portefeuille als voor onze andere commerciële activiteiten. De afgelopen 12 maanden hebben we nieuwe kantoren in China, Hong Kong, Singapore en Brazilië geopend. Verder zijn we begonnen met het proces om een kantoor in Turkije te openen. Internationale aanwezigheid is een voorwaarde om onze business verder uit breiden."

Tesch vervolgt: "Atradius werkt met het concept dat multinationals kunnen profiteren van de efficiëntie van één centraal contactpunt met consistente productinformatie over alle markten die door Atradius gedekt worden. Dit wordt ondersteund met de aanwezigheid van lokale diensten, waar dat nodig en mogelijk is. We blijven kansen zien om risicomanagement voor multinationals te verbeteren en onze service verder uit te breiden."

Over Atradius

Atradius is Nederlands grootste kredietverzekeraar met een premie-inkomsten van EUR
1,3 miljard en een mondiaal marktaandeel van 24 procent. Atradius heeft een 'A' rating van Standard & Poor's (vooruitzicht stabiel) en 'A2' van Moody's (vooruitzicht stabiel).

Contact: