Gemeente Delft

Delftse raad op digitale snelweg

Door wie wordt u vertegenwoordigd in de gemeenteraad en wat doet hij of zij? Op die vragen geeft de nieuwe website www.delft.nl/gemeenteraad vanaf 29 maart 2007 antwoord. De site biedt naast informatie over de gemeenteraad van Delft ook nieuwsberichten over de commissie- en raadsvergaderingen.

De website is door de gemeenteraad in het leven geroepen om de Delftenaren beter te informeren en dagelijks op de hoogte te houden van wat er speelt in de Delftse politiek. Vorig jaar besloot de gemeenteraad dat daarvoor een eigen website ontwikkeld moest worden. Helder, toegankelijk, simpel, actueel en begrijpelijk.

Met een paar muisklikken kunnen nu alle Delftenaren op www.delft.nl/gemeenteraad via de rubriek Ken uw raadslid snel in contact komen met de raadsleden. Alle 37 leden zijn op de nieuwe site te vinden. Net als de links naar de politieke partijen die ze vertegenwoordigen en de raadscommissies waarin ze zitten.

Daarnaast heeft de website een raadsagenda die direct is gekoppeld aan het digitale Raadsinformatiesysteem. Dat is handig, omdat daar alle raadsvoorstellen en plannen te vinden zijn. Dus als er een keer iets in uw buurt of wijk gebeurt, is in dat systeem te vinden wat de gemeente van plan is.

En wie een keer geen tijd heeft om een raadsvergadering bij te wonen of liever naar een feestje gaat dan naar een commissievergadering kan daarna in Raadsinformatiesysteem ook audioverslagen vinden. Wie daarop klikt, kan de spreker of het onderwerp via zijn of haar computer nog eens rustig naluisteren.

www.delft.nl/gemeenteraad biedt in de toekomst ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld een raadsforum en videoverslagen van raadsbijeenkomsten.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft