Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

IdtV Film en VPRO produceren telefilm De Fuik

Diemen, 27 maart 2007 ­ IdtV Film produceert samen met de VPRO de telefilm De Fuik, geïnspireerd door de zaak van rijschoolhouder Henk K., die in augustus 2005 met zijn vier kinderen en vrouw verdween en een paar maanden later opdook in de bossen bij München. Het gezin bivakkeerde toen al weken in een huurauto. De telefilm zal te zien zijn in het voorjaar van 2008.

De Fuik vertelt het verhaal van de streng gereformeerde rijschoolhouder Jaap Groot die met zijn vrouw en vier dochters op de vlucht slaat. Hij wil voorkomen dat zijn dochters uit huis geplaatst worden, hetgeen met zijn twee zonen reeds is gebeurd. Ze duiken onder op campings in Zeeland en Twente, waar vader Jaap door godsdienstwaanzin en verbittering gedreven, zijn gezin steeds meer gaat tiranniseren. Als het leven van de zusjes op het spel komt te staan, probeert oudste dochter Linda een uitweg vinden.

Mischa Kamp (Het Paard van Sinterklaas, Zwijnen) regisseert de telefilm op basis van het scenario van Jacqueline Epskamp (Verder dan de Maan, Loverboy). De Fuik maakt deel uit van de telefilmreeks 2008 die vanaf het voorjaar van 2008 op tv wordt vertoond. De telefilm wordt geproduceerd met steun van het CoBO Fonds, het Stimuleringsfonds en het ministerie van OC&W. De opnames zijn gepland in het najaar van 2007. Wie de hoofdrollen in de De Fuik vertolken, is nog niet bekend.

IdtV Film is in 1999 opgericht door producenten Hanneke Niens en Anton Smit met als doel kwaliteitsfilms te maken voor een groot publiek. In de afgelopen jaren heeft IdtV Film al meerdere successen geboekt met films als De Tweeling, Van God Los, Cloaca, Leef! en Ik Omhels je met Duizend Armen. Tevens maakte IdtV Film reeds eerder een telefilm met de VPRO; de Uitverkorene. De grootste aandeelhouder van IdtV Film is IdtV die tevens bekend is als producent van televisieprogramma's, documentaires en evenementen.