Ingezonden persbericht


Persbericht

@Home waardeert backbonenetwerk op met intelligente optische oplossing van Alcatel-Lucent

Rijswijk, Hilversum, 27 maart 2007 - Alcatel-Lucent heeft met succes de infrastructuur van @Home (voorheen Essent Kabelcom) opgewaardeerd om zo de netwerkcapaciteit en de betrouwbaarheid te vergroten. Het project stelt @Home in staat om tegemoet te komen aan de toenemende eisen van breedband-IP, waarmee de kabeloperator broadcast- en dataservices ondersteunt. Ook kan @Home nu kwaliteitsupgrades voor zijn diensten aanbieden aan zowel consumenten als bedrijven.

De intelligente optische oplossing van Alcatel-Lucent biedt @Home een convergent platform dat optische functionaliteit combineert met pakketaggregatie. Door gebruik te maken van de optische aggregatie en de multiservice transportmogelijkheden van de Alcatel-Lucent-oplossing, profiteert @Home van meer pakketgebaseerde efficiency en vereenvoudigde inzet van services en het netwerk. Doordat het aantal nodes sterk is gereduceerd, dalen de operationele kosten van onderhoud, netwerkbeheer en planning significant.

"Netwerkvereenvoudiging en betere netwerkprestaties zijn belangrijke eisen bij het bieden van nieuwe, snel op de markt te brengen diensten aan eindgebruikers en bij het beheersen van de operationele kosten", zegt Pierre Wolters, Manager Technical Operations bij @Home. "De oplossing van Alcatel-Lucent stelt ons in staat om in te spelen op een grote variëteit van applicaties - vanaf het stedelijk netwerk tot en met de backbone - door verschillende functionaliteiten te consolideren in een schaalbare oplossing die naar wens is uit te breiden."

"Nieuwe pakketgebaseerde diensten zorgen ervoor dat operators als @Home de lat hoger leggen voor wat betreft de flexibiliteit en robuustheid van hun netwerk. Dit met het oog op maximale servicebeschikbaarheid", zegt Romano Valussi, verantwoordelijk voor alle optische activiteiten bij Alcatel-Lucent. "Door haar best-in-class schaalbaarheid helpt onze optische oplossing @Home bij het versterken van de dataconnectiviteit. Daarmee kan het bedrijf de eindgebruikerservaring verrijken met nieuwe IP-gebaseerde diensten."

Het project bij @Home versterkt de positie van Alcatel-Lucent bij kabeloperators nu deze hun netwerken transformeren om in te spelen op nieuwe gebruikersgerichte communicatie- en entertainmentdiensten. De Alcatel-Lucent-oplossing is gebaseerd op de 1678 Metro Core Connect- (MCC) en databewuste Optical Multi-Service Node-systemen (OMSN). De oplossing wordt beheerd met behulp van de 1350-beheersuite. Dit is een geïntegreerd portfolio van applicaties voor het beheren van pakket-, circuit- en golflengtediensten. Alcatel-Lucent was tevens verantwoordelijk voor het projectbeheer, de installatie en de opdrachten aan onderaannemers en zal blijven zorgen voor het netwerkonderhoud.

Over @Home
@Home exploiteert een uitgebreide kabelinfrastructuur in delen van het noorden, oosten en zuiden van Nederland. Het bedrijf biedt drie producten via zijn netwerk: radio en tv, breedbandinternet en telefonie, en is actief op de zakelijke en consumentenmarkt. @Home is met 1,7 miljoen aansluitingen de op één na grootste kabeloperator in Nederland. Dagelijks maken meer dan vijf miljoen mensen gebruik van het netwerk. Dit netwerk, dat bestaat uit een combinatie van glasvezel en coax, is bij uitstek geschikt voor het transport van grote volumen van data. Met meer dan 639.000 internetklanten is @Home een van de grootste internetproviders in Nederland, terwijl zijn netwerk slechts een kwart van het land beslaat. Telefonie is een snelgroeiende dienst. @Work, dat diensten op basis van glasvezel levert, is het zakelijke merk van @Home. Op dit moment bundelen @Home, Casema en Multikabel hun krachten om zo aan het eind van 2007 de grootste kabelexploitant van Nederland te worden.

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Als een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die fascinerende communicatiediensten voor de mensen thuis, op het werk en onderweg mogelijk maken. Met activiteiten in meer dan 130 landen is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Het bedrijf heeft het meest ervaren wereldwijde servicesteam in de sector en een van de grootste research-, technologie- en innovatieorganisaties in de telecomsector. Alcatel-Lucent realiseerde in 2006 een gecombineerde pro-formaomzet van 18,3 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie zie www.alcatel-lucent.com.

###