PontMeyer

P E R S B E R I C H T

Zaandam, 27 maart 2007

Goed jaar met sterke winstgroei


· Nettoresultaat van 5,4 miljoen (2005: 3,8 miljo en negatief)


· Duidelijke toename netto omzet, 8% tot 402,5 milj oen (2005: 373,3 miljoen)


· Operationeel resultaat vóór afschrijving goodwill en bijzondere posten groeit fors tot 14,2 miljoen (2005: 0,7 miljoen)


· Marktherstel heeft in 2006 duidelijk doorgezet


· Voorgesteld dividend: 0,35 per aandeel

De heer Hol, bestuursvoorzitter van PontMeyer: "Na een aantal moeilijke jaren doet het deugd goede resultaten te kunnen presenteren. Het economische herstel heeft duidelijk doorgewerkt in de resultaten van PontMeyer en de vooruitzichten voor de bouwsector de komende jaren zijn positief. Er ligt een solide basis voor verdere groei. In 2007 zullen verdere investeringen in de vestigingen en in de bewerkingsorganisatie plaatsvinden. Dit, gecombineerd met de commerciële slagkracht van de onderneming, zal een positief effect op de winstgevendheid hebben."

Toelichting op de resultaten
2006 was een goed jaar voor PontMeyer. Het economisch tij zat mee voor de gehele branche en ook zeker voor PontMeyer. De opgaande lijn heeft zich stevig doorgezet in het afgelopen jaar. Deze groei resulteerde in een operationeel resultaat voor afschrijving goodwill en bijzondere posten van 14,2 miljoen (2005: 0,7 m iljoen). Alle businessunits, met uitzondering van HKN hebben bijgedragen aan het netto omzetresultaat (EBIT). Met name de groothandels- en handelsbedrijven lieten een sterke verbetering zien.

De netto omzet is ten opzichte van vorig jaar met 7,8% toegenomen tot 402,5 miljoen (2005: 373,3 miljoen). Deze toename is te verklar en door een toename van het volume (2,5%) en een toename van de gemiddelde verkoopprijs (5,3%).

De brutomarge nam ten opzichte van vorig jaar toe van 26,9% tot 28,2 %, met name door gerealiseerde voorraadwinsten als gevolg van stijgende prijzen op de aanvoermarkten. De operationele kosten zijn met 0,6% licht gedaald. De aandacht voor productiviteits- verbeteringen en de doorgevoerde reorganisaties konden de kostenstijging als gevolg van inflatie en loonkostenstijgingen meer dan compenseren. Het netto resultaat steeg van 3,8 miljoen negatief naar 5,4 miljoen positief.

Marktontwikkelingen
Het totale productievolume in de bouw nam met 5,5% toe. Vooral de nieuwbouw van woningen ontwikkelde zich sterk in de loop van het jaar. In de productielanden van hout en plaatmateriaal was de situatie een totaal andere dan die in voorgaande jaren. De sterke conjunctuur in alle delen van de wereld maar met name die in het Verre Oosten en West Europa zorgden voor een sterke toename in de vraag naar hout en plaatmateriaal. Hierdoor liepen de prijzen snel op in een markt van afnemende beschikbaarheid. De in de loop der jaren opgebouwde relaties met de belangrijke spelers in elk marktsegment heeft PontMeyer er echter voor behoed bestaande klanten teleur te moeten stellen.

Dividend
De onderneming stelt voor over het boekjaar 2006 een dividend van 0,35 uit te keren.

Vooruitzichten
De verwachting is dat de bouwsector de komende jaren blijft groeien en dat PontMeyer daarvan uiteraard zal mee profiteren. In 2007 zullen investeringen in de vestigingen en in de bewerkingsorganisatie plaatsvinden. Op basis hiervan, gecombineerd met de commerciële slagkracht van de organisatie, verwacht het management een positief effect op de winstgevendheid.

Profiel
PontMeyer N.V. is een vooraanstaande leverancier van hout en materialen voor de bouw in Nederland. Het concern heeft ruim 1.100 medewerkers in dienst, verspreid over 68 vestigingen in Nederland. Dankzij een klantgerichte marktbenadering, een groeiend, innovatief en aansprekend producten- en dienstenaanbod, fijn vertakte geografische spreiding en een hoge servicegraad is PontMeyer een toonaangevende, betrouwbare en onmisbare partner voor bouwend Nederland.

Voor nadere informatie:
de heer ir. G.W.F. Hol
de heer J.P. Kruijer RA
telefoon: 075 ­ 6536 210 / 234


---- --